Femeile, mai predispuse la depresii?

1 72095 original jpg jpeg

Cercetătorii suedezi confirmă prejudecata potrivit căreia femeile sunt mai capricioase decât bărbaţii. La baza acestei afirmaţii stau câteva explicaţii ce ţin de felul în care ne naştem.

„Există diferenţe destul de mari între modul în care creierul femeilor şi cel al bărbaţilor prelucrează serotonina,aşa-numitul hormon al fericirii", precizează specialiştii din cadrul Institutului  Karolinska din Suedia pentru ediţia online a ziarului britanic „The Daily Mail".

Dacă nivelul de serotonină este în limite normale atunci orice doză de pesimism dispare,iar buna dispoziţie te ajută să rezolvi orice problemă,cu mai multă detaşare.De asemenea,nivelul optim de serotonină din organism ne mai ajută să avem un somn odihnitor,de calitate şi să stăm departe de kilogramele în plus (apetitul este redus).

În cazul în care serotonina scade e mai mult ca posibil să te simţi mai obosită şi mai lipsită de poftă de viaţă. Pe de o parte,cercetătorii suedezi afirmă organismul femeilor este predispus la dezechilibre – este vorba despre numărul prea mare receptori care încep să capteze din ce în ce mai mult serotonina.

Pe de altă parte,cercetătorii canadieni cred că femeile se nasc,pur şi simplu,cu mai puţină serotonină decât bărbaţii (în creierul lor se produce cu 50% mai multă serotonină decât în creierul femeilor).