La ce vârstă este indicat ca femeile să rămână însărcinate

1 82511 original jpg jpeg

Sarcina este considerată momentul cel mai frumos din viaţa unei femei, dar nu multe sunt pregătite să devină mămici.

Să rămâi însărcinată după 40 de ani poate părea o adevărată încercare. Totuşi, mai nou se spune din ce în ce mai des că pentru femei vârsta de 40 de ani este, de fapt, o continuare a celei de 30, fără prea mari schimbări.

Deşi acest fapt era până acum considerat imposibil, specialiştii au determinat vârstă ideală la care femeile pot rămâne însărcinate.

Motivul cel mai des întâlnit este acela că apare un soi de frică atunci când e vorba de o posibilă sarcina, iar astfel multe dintre femei nu simt că ar fi într-un „punct bun” al vieţii în care să conceapă un bebeluş sau se lasă ghidate de alţi factori.

pregnant woman 1910302 960 720 jpg jpeg

În 2016, specialiştii de la Institutul Naţional de Statistică din Spania au reuşit însă să determina vârstă ideală la care femeile pot rămâne însărcinate. Alte studii sugerează că cel mai sigur interval de aducere pe lume a primului bebeluş este între 20 şi 35 de ani.

Totuşi, în cazul femeilor care aleg să devină mame după vârstă de 35 de ani, cercetările efectuate în cadrul Oxford University au arătat că micuţii acestora au avut rezultate mult mai bune atunci când le-a fost măsurată capacitatea cognitivă verbală. Pe de altă parte, copiii cu mame mai tinere n-au răspuns la fel de bine.

Tocmai din acest motiv s-a stabilit că vârstă ideală la care femeile pot rămâne însărcinate este cea de 32,5 ani. Această vârstă e considerată una medie pentru conceperea unui copil. Chiar şi apropierea de 35 de ani vine la pachet cu unele avantaje în cazul celor care îşi doresc să devină mame.

baby 19003 960 720 jpg jpeg