Mă părăseşte! Ce să fac?

1 65209 original jpg jpeg

Fiecare relaţie se confruntă la un moment dat cu un moment de cumpănă. Dacă şi iubirea voastră este în impas, iar partenerul este pe cale să cedeze, află cum poţi depăşi cu bine situaţia.

Nu este uşor să descoperi că iubirea partenerului tău a început să pălească şi că el a decis să te părăsească.Sentimente precum neîncrederea,furia,durerea şi disperarea îţi pot invada viaţa. Însă,dacă te vei lăsa cuprins de astfel de emoţii îţi va fi mai greu să te gândeşti clar şi logic la situaţia în care te afli. Important este să abordezi problema cu maturitate.

Discutaţi problemele

Cele mai multe persoane aflate în situaţia de a fi părăsite de partener recunosc că existau,de ceva vreme,anumite probleme în relaţia lor. Rar se întâmplă ca unul dintre cei doi să-şi dorească despărţirea dacă totul merge bine în cuplu.

Multor persoane li se pare dificil să discute despre ceea ce îi deranjează şi le e teamă de situaţii care îi stânjenesc,precum reproşurile. De aceea,dacă ştii că ai avut o astfel de abordare în trecut,este indicat să te schimbi.

Spune-i şi,cel mai important,arată-i partenerului tău că doreşti să discutaţi cu calm despre ceea ce-l frământă.

Păstrează-ţi demnitatea

Frecvent,persoanele care sunt pe cale de a fi părăsite îşi roagă partenerul să rămână,ceea ce,din contră,îl poate îndepărta. O tactică care vă poate apropia din nou este să te porţi cu el cu blândeţe,dar şi cu demnitate.

Unele persoane care spun că vor să se despartă nu îşi doresc cu adevărat acest lucru,ci aşteaptă doar o reacţie de la partener. Dacă îi vei spune că eşti de acord cu o perioadă de separare,el va simţi pericolul de a te pierde şi ar putea să-şi dorească să vă rezolvaţi împreună problemele.