Mai ai timp pentru el?

1 49478 original jpg jpeg

De câte ori n-ai spus: „Nu mai am timp pentru mine!“ O alegere pe care ţi-ai asumat-o şi ai acceptat-o. Dar dacă nu mai ai timp nici pentru el, te-ai gândit că poate nu e dispus să accepte?

Timpul creează presiuni în fiecare zi. La serviciu,eşti presată de termene-limită pe care trebuie să le respecţi,ajungi acasă şi presiunea asta continuă. Uneori,te simţi precum un robot care funcţionează la viteză maximă şi parcă tot nu-i suficient.

Prinse în tot felul de activităţi,femeile încep să renunţe la micile lor bucurii. Şi,de multe ori,cedează chiar şi din orele alocate partenerului,numai să termine tot ce au de făcut.

Treburile serioase,adică. Greşit,spun specialiştii! Iubirea are nevoie de atenţie. Relaţiile amoroase presupun şi anumite obligaţii pentru care chiar trebuie să-ţi faci timp.

Farmecul unui început…

La începutul unei relaţii,totul e nou şi frumos. Îţi consacri fiecare minut celuilalt şi tot ţi se pare că timpul ăsta trece atât de repede. Când nu sunteţi împreună,momentele devin lungi. Până într-o zi...

Iluzii spulberate de rutină

...Te trezeşti şi observi din senin că până şi în dragoste s-a instalat obişnuinţa. Şi orele petrecute cu el devin tot mai puţine,deşi trăiţi sub acelaşi acoperiş.

Dar fiecare cu tensiunile lui,cu problemele lui. Timpul trăit împreună e,inevitabil,prea puţin.

Independentă de celălalt

Chiar şi în cuplu e important să ai propriile pasiuni şi propria independenţă. În felul ăsta,te construieşti pe tine însăţi,cu stilul şi cu pasiunile tale. Şi e ceva util relaţiei,atât timp cât împărtăşeşti cu partenerul toate astea,povestindu-i mereu ce ai mai făcut.

Astfel,nu rişti să devii neinteresantă. Să-ţi faci timp pentru relaţia ta nu înseamnă doar să petreci cât mai multe minute cu celălalt,ci să te ocupi şi de tine,astfel încât să fii întotdeauna un personaj atractiv pentru el.

Grad ridicat de risc fără un trecut comun

E esenţial să staţi cât mai mult împreună,nu doar la micul dejun. Altfel,riscul e ca fiecare să se îndepărteze şi să-şi trăiască propria viaţă. Cuplul are nevoie să-şi creeze un trecut comun. Într-o relaţie,cei doi merg în acelaşi sens.

E nevoie şi de libertate în cuplu...

Un cuplu în care cei doi parteneri sunt mereu nedespărţiţi nu va fi la fel de fericit ca unul în care încă mai există libertate. Acel timp petrecut separat asigură un echilibru cu lumea înconjurătoare,de care toţi avem nevoie. Păstrează-ţi şi viaţa din afara casei!

Stabileşte cât munceşti şi cât iubeşti

Trebuie să delimitezi clar cât timp petreci muncind. Restul e pentru tine şi pentru viaţa personală.

Să-ţi petreci întreaga viaţa la serviciu nu ajută nimănui,deşi există oameni care se refugiază în muncă pentru a fugi de problemele de acasă. Dar cu cât fugi,cu atât problemele se amplifică. Nu lucra în weekenduri,alege-l pe el!