Măsură anti-abandon la Maternitatea Târgu Mureş

1 67494 original jpg jpeg

Viitoarele mămici care nasc la Spitalul Judeţean Târgu Mureş vor fi fotografiate spre a fi identificate mai uşor în cazul în care îşi abandonează bebeluşii în maternitate, după naştere.

Prin această metodă inedită,conducerea spitalului îşi doreşte să le descurajeze pe mămici să-şi abandoneze copiii. Potrivit Realitatea.net,de cele mai multe ori,femeile care-ţi părăsesc bebeluşii au vârste sub 20 de ani,nu au un venit lunar,constant şi provin din familii dezorganizate.

Tot pentru a preveni abandonul bebeluşilor,de câţiva ani încoace,în Bucureşti,la Maternităţile Polizu şi Filantropia,gravidele care n-au acte de identitate sunt fotografiate şi amprentate de poliţişti. Medicii speră ca în acest fel femeile să fie intimidate şi să nu mai fugă din spital.

O decizie asemănătoare a luat-o anul trecut şi conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Arad,recurgând la fotografierea gravidelor necăsătorite,minore,care prezintă date false sau date greu de verificat,care provin din alte judeţe sau din familii dezorganizate.

Anul acesta,în perioada ianuarie-martie,au fost părăsiţi 414 copii în unităţile sanitare din România-maternităţi,secţii de pediatrie şi alte secţii de spital-după cum informează Ministerul Muncii,Familiei şi Protecţiei Sociale,citat de Agenţia Mediafax.

Mai mult,la nivel naţional,se află în sistemul de protecţie a copilului 64.828 de copii.