Pericolele ascunse din ajutorul socrilor

1 48057 original jpg jpeg

O soacră mai mult decât amabilă, care este plină de iniţiativă şi vrea permanent să ajute, poate să fie o binecuvântare, dar şi un coşmar. Cum să te descurci cu ea?

Neînţelegerile dintre soacră şi noră sunt vechi de când lumea şi nu mai surprind pe nimeni. Mai sunt însă şi situaţii când socrii sunt cumsecade şi vor să ajute,chiar dacă nu i-ai rugat.Dorinţele tale sau ale lor?

Problemele pot apărea chiar de la pregătirile de nuntă. Socrii poate s-au pregătit de câţiva ani pentru nunta odorului şi au rezerve financiare pentru eveniment.

Ştiu ei un restaurant cochet unde mâncarea este foarte bună,au vorbit la biserica unde preot este un văr...

Şi uite aşa,evenimentul care ar trebui să fie cel mai fericit din viaţa ta se transformă într-unul stresant. Soluţia?

Fie vă limitaţi cheltuielile la suma de care dispuneţi,fie discutaţi cu socrii să vă acorde ajutorul sub forma unui împrumut şi vă organizaţi nunta aşa cum doriţi.

Ajutor,când nu-l doreşti

Eeeiii,v-aţi aşezat la casa voastră. Evident că,fiind la început,mai trebuie puse la punct diverse lucruri.

Cum să le explici că nu ai nevoie de ajutor? Cu foarte mult tact şi cu răbdare! Sunteţi oameni mari,care trebuie să înveţe să se descurce singuri.

Nepoţii sunt bucuria bunicilor...

...dar şi prilej de discuţii în contradictoriu. Un copil este cel mai minunat dar,iar părinţii şi bunicii îl vor copleşi cu dragostea lor. Să ai ajutorul părinţilor sau al socrilor la creşterea micuţului este mană cerească.

Dar cum să procedezi atunci când soacra „ştie“ mult mai bine cum trebuie crescut,ce trebuie să mănânce şi cât să doarmă micuţul? Parcă nu-ţi vine să-i tai scurt elanurile materne,pentru că este plină de intenţii bune şi vei mai avea nevoie de prezenţa ei.

Explică-i că vremurile s‑au mai schimbat şi că bebeluşii nu se mai ţin înfăşaţi ca o sărmăluţă,schema alimentaţiei s-a modificat şi ea,dar că,dacă e dispusă să înţeleagă schimbările şi să le respecte,n-ai nimic împotrivă să te ajute.

Info

Deşi sunt insistenţi şi te deranjează,încearcă să le refuzi ajutorul cu menajamente.