Rezultate scăzute la bacalaureat

1 48823 original jpg jpeg

Ca în fiecare an, bacalaureatul a strâns laolaltă emoţiile candidaţilor şi grijile părinţilor. Aşa că ieri, cu mic cu mare, au aşteptat cu sufletul la gură rezultatele.

Însă acestea nu au fost pe măsura aşteptărilor şi au dezamăgit la nivel naţional. Rezultatele examenului de sfârşit de liceu indică cel mai slab bacalaureat din ultimii 20 de ani. În acest an,promovabilitatea la bacalaureat este de 44,47% la nivel naţional.Unul din doi elevi prezenţi în aceat an la examenul de bacalaurat a avut notă de trecere,multe licee din ţară au avut promovabilitate zero,iar în majoritatea judeţelor procentul celor care au reuşit este mult mai mic faţă de anul trecut.

De exemplu,în judeţul Alba,promovabilitatea la examenul de bacalaureat este 38,45 la sută,existând un liceu în care nu a promovat niciun candidat şi unităţi şcolare cu un singur promovat.

Cea mai scăzută rată de promovabilitate s-a înregistrat în judeţul Giurgiu. Aici,doar 20% dintre elevi au promovat examenul de Bacalaureat anul acesta.

Nici la Caraş,Mehedinţi,Galaţi,Timiş,Arad,Hunedoara,Dolj,Alba,Dâmboviţaşi Vrancearezultatele nu au fost foarte bune. Doar în două judeţe ale ţării adolescenţii au pus puţin burta pe carte în acest an.

Doar în judeţele Harghita(64,03)  şi Suceava(65,03%) s-au întregistrat rezultate mai bune faţă de anii trecuţi.

661 de candidaţi au fost eliminaţi pentru că au fost prinşi copiind.