Româncele se consideră urâte

1 49707 original jpg jpeg

Că româncele se numără printre cele mai frumoase femei din lume, este un lucru recunoscut atât pe plaiuri mioritice, cât şi de străinii care ne vizitează.

Surpriza vine însă chiar din partea româncelor,care se consideră chiar urâte.

Astfel,doar 3% dintre românce se consideră frumoase,în timp ce 59% nu pot spune că sunt frumoase. În ciuda faptului că sunt foarte exigente cu ele însele,95% dintre romance consideră că fiecare femeie poate fi frumoasă la orice vârstă,potrivit unui studiu citat de Ziarul Financiar.

Totodată,78% dintre femeile din ţara noastră spun că sunt cel mai aprig critic al lor,când vine vorba despre aspectul fizic.

Studiul a mai evidenţiat că numai 13% dintre romance sunt mândre de felul în care arată pielea lor. De asemenea,când au fost întrebate ce le place la ele,50% dintre intervievate au spus că ochii,27% zâmbet ul şi alte 26% au răspuns că părul.

Frumuseţea vine din interior,pare că este dictonul multor românce:58% dintre acestea consideră că frumuseţea interioară este cea care contează,faţă de 18% dintre italience,care spun acest lucru.

Referitor la succesul pe plan profesional,73% dintre românce sunt de părere că femeile frumoase au mai multe şanse de reuşită. Alte 84% dintre femeile din România cred că frumuseţea nu este înnăscută.

Cercetarea a fost realizată în 20 de ţări,pe un eşantion de 6. 400 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 64 de ani,din care 300 de femei din România,la comanda unei cunoscute firme de produse cosmetic şi de îngrijire.