Studiu. De ce unii bebeluși zâmbesc în pântec și alții se încruntă

În timpul ecografiei, viitoarea mamă poate să observe cum copilul ei zâmbește în pântec sau se încruntă. Dar ce „îl amuză‟ sau „îl supără‟, de fapt, pe bebeluș? O echipă de cercetători susține că a aflat răspunsul. 

image

La câteva săptămâni după procesul de concepție, simțurile bebelușului din pântec se dezvoltă - el poate să audă diferite sunete, să își descopere mânuțele și să facă primele mișcări. De asemenea, în timpul ecografiei, mamele pot observa cum copilul său zâmbește sau, din contră, se încruntă. 

Citește și: Semnele care prezic sexul copilului. Vei avea băiețel sau fetiță? 

Unele credințe populare spun că felul în care se simte gravida în timpul sarcinii influențează starea bebelușului din pântec, dar ce spun studiile științifice despre expresiile faciale ale copilului ce pot fi observate în timpul ecografiei? 

De ce zâmbesc bebelușii sau se încruntă în pântec? 

Bebelușul din pântec nu percepe glumele sau problemele celor din jur astfel încât să zâmbească sau să se încrunte, însă expresia sa facială poate fi influențată de obiceiurile alimentare pe care mama le are. Chiar și din pântec, copilul poate să le arate părinților ce alimente preferă și ce nu.  

Poate ești interesat și de: Ce se poate întâmpla dacă îți săruți bebelușul pe gură, potrivit specialiștilor 

Ce au descoperit oamenii de știință 

În cadrul unui studiu, realizat de Universitatea Durham, din Anglia, au fost analizate 100 de gravide sănătoase, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, care se aflau în luna a 8-a și luna a 9-a de sarcină. 

Oamenii de știință au observat că în momentul în care gravidele mâncau morcovi, bebelușii din pântec păreau că încep să zâmbească, în timp ce bebelușii expuși la varză s-au încruntat și au făcut grimase. 

Nadja Reissland, unul dintre autorii studiului, a declarat: „Am putut să arătăm printr-o scanare cu ultrasunte că există o legătură între hrana pe care o consumă mama și expresiile faciale ale bebelușului‟. 

Cu aceste rezultate, cercetătorii speră că îi vor ajuta pe viitorii părinți să înțeleagă că expunerea bebelușului la anumite arome, încă din perioada în care acesta se află în pântec, îi poate influența preferințele alimentare mai târziu în viață, scrie „NBC News‟.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg