Ce se poate întâmpla dacă îți săruți bebelușul pe gură, potrivit specialiștilor

Pentru mulți părinți, sărutul copilului pe gură reprezintă un gest de afecțiune, însă specialiștii spun că acest obicei poate să aibă efecte negative asupra stării sale de sănătate. Iată de ce! 

image

Poate că pare un gest inocent, dar sărutul bebelușului pe buze poate fi dăunător pentru sănătatea micuțului. Este bine să eviți să faci asta, mai ales dacă dinții copilului încă nu s-au dezvoltat. Potrivit „Yahoo Style‟, transferul de salivă provoacă răspândirea bacteriilor care îi pot afecta gingiile și nu numai. 

Citește și: Ce nu știai despre sărut. Cel mai lung a durat 58 de ore, iar unele femei nu pot fi sărutate în somn 

„Transferul salivei de la părinte la copil reprezintă un risc, deoarece se pot răspândi bacterii (cum ar fi streptococul mutans) de la adult la copil. Această bacterie poate provoca carii, afectează țesuturile moi și gingiile‟, spune Dr. Richard Marques, un stomagolog de renume din Londra, Anglia, ce subliniază că dinții de lapte ai copiilor nu sunt la fel de puternici precum dinții adulților, ceea ce îi face deja să fie vulnerabili la bacterii. 

Sărutul pe buze poate provoca alergii 

De asemenea, sărutul copilului pe buze poate provoca și reacții alergice, potrivit „Pedseast‟. Concret, când săruți pe cineva, transferi, fără să îți dai seama, particule de alimente sau de produse cosmetice pe buze. Astfel, copilul tău ar putea să nu tolereze anumite alimente sau ingrediente artificiale din produsele pe care le folosești, ceea ce i-ar putea provoca alergii. 

Vezi și: Pericolul ascuns dintr-un sărut. „Dacă nu mergeam la spital, am fi pierdut-o” 

Ai răcit? Evită să faci acest gest! 

Evită să îți săruți copilul de buze, mai ales dacă ai răcit! Prin acest gest, transferi către el viruși care îi pot provoca și lui o astfel de problemă medicală, mai ales că sistemul său imunitar încă nu este dezvoltat pe deplin. Plămânii bebelușilor sunt mici și orice infecție poate provoca probleme respiratorii, informează „Blanchard Valley Health System‟. 

Sursă foto: Shutterstock