Tu ce îi pui la pachet celui mic?

1 73245 original jpg jpeg

O dată cu începerea noului an şcolar, încep şi grijile tale pentru o dietă echilibrată şi sănătoasă a micuţului tău. Pentru că unul din 5 copii este obez, iar situaţia este un pic alarmantă, alegerile pe care le faci în materie de mâncare trebuie să fie obiective şi stricte.

Nu face excepţii şi educă-l într-un spirit sănătos! Pe termen lung,diferenţa va sta în conţinutul pacheţelelor cu care l-ai obişnuit la şcoală!

Ia aminte!

Un prânz sănătos pentru copilul tău este 100% realizabil! Păstrează-l cât mai simplu şi ia în considerare şi preferinţele copilului. Ce trebuie să reţii însă,este că bunele obiceiuri se dobândesc acasă,însă sunt puse la încercare atunci când cel mic este la şcoală. De aceea,este bine să-l înveţi cum să mănânce sănătos ori de câte ori ai ocazia şi să-i explici importanţa unei diete echilibrate.

Sfaturi utile

Nu-l surprinde cu mâncăruri noi!

Este important pentru copii să încerce mereu alimente noi acasă,cu mult înainte de a le strecura în pacheţelul lor. Dacă le faci surprize culinare atunci când sunt la şcoală,cel mai probail vor arunca mâncarea la coş,fără să o încerce măcar. Asigură-te că cel mic este familiarizat cu alimentele pe care i le pui  la pachet,înainte de a le ambala!  Învaţă-l de mic să mănânce sănătos şi fii sigură că o dată ajuns la şcoală,nu va alege altceva,cumpărat de afară.

Învaţă-l să mănânce variat

Copii învaţă cel mai bine urmând exemplul cuiva. Când sunteţi împreună acasă,găteşte variat şi sănătos,iar când mergi la cumpărături,arată-i cum se aleg verdeţurile şi legumele proaspete. Explică-i de unde provin fructele şi cum sunt acestea crescute,iar atunci când îl consideri pregătit,lasă-i liberă alegerea în materie de gustări pentru la şcoală.

Nu te stresa prea tare!

Nu ai de ce să intri într-o competiţie directă cu fast-foodurile de pe la noi. Poţi pregăti şi tu mâncăruri “rapide”,însă cu mult mai sănătoase. Gândeşte-te din timp la ce vei pregăti,dar nu te stresa prea tare. Pentru a face şi mai interactivă situaţia,îl poţi ruga pe cel mic să-ţi dea o mână de ajutor în bucătărie. I se va părea distractiv,plus că astfel,poţi lua în calcul şi preferinţele lui,mult mai uşor.

Alege gustări naturale şi proaspete!

Citeşte etichetele produselor pe care le cumperi,însă nu exagera! Sigur,sunt importante,dar dacă te axezi mai mult pe lucruri proaspete şi mai puţin pe mâncarea semi-procesată,ai un avantaj clar. Fă schimbări mici şi dese,şi învaţă-ţi copilul cu gustări făcute acasă.Recente