Porți zilnic pantofi cu toc? Iată la ce riscuri te expui!

O pereche de pantofi cu toc întotdeauna te va face să te simți mai încrezătoare și sexy. Dar te-ai întrebat vreodată care sunt riscurile la care te expui dacă porți tocuri înalte în fiecare zi? Iată ce spun studiile și descoperă care sunt recomandările specialiștilor! 

image

Pentru o stare bună de sănătate, este bine să limitezi timpul pe care îl petreci pe tocuri. Un studiu din anul 2015 a arătat că purtarea îndelungată a pantofilor cu toc crește riscul de durere musculoscheletică.

În plus, medicii spun că acest obicei poate provoca anumite afecțiuni, așa cum este metatarsalgia. „Tocurile înalte induc o presiune crescută asupra degetelor și picioarelor. Acest lucru favorizează apariția unor afecțiuni, precum metatarsalgie, adică o afecțiune caracterizată prin durere și inflamație în zona piciorului‟, a spus un specialist pentru „Best Life‟. De asemenea, medicul punctează că purtarea îndelungată a tocurilor favorizează durerile ascuțite și senzațiile de înțepături la nivelul degetelor și picioarelor.

Citește și: Tocurile au fost purtate inițial de bărbați. Cu ce scop și de ce s-au decis bărbații să nu mai poarte pantofi cu toc? 

În cadrul unei alte cercetări, din anul 2019, specialiștii au comparat picioarele femeilor care au purtat tocuri la seviciu în fiecare zi cu picioarele femeilor care au purtat zilnic pantofi fără toc. Specialiștii au descoperit că persoanele care au purtat pantofi cu toc au avut mai multe șanse să se confrunte cu deformări la nivelul degetelor, precum „degetul în ciocan‟, o deformare a celui de-al doilea, al treilea sau al patrulea deget de la picior. Cercetătorii au observat că purtarea pantofilor cu toc limitează mobilitatea gleznelor și supraîncarcă piciorul, ceea ce duce la aceste deformări. 

Citește și: De ce Meghan Markle poartă mereu pantofi cu toc 

Cât timp poți să porți tocuri fără să îți fie afectată sănătatea?

Așadar, nu este nicio surpriză că purtarea pantofilor cu toc poate să aibă dezavantaje, însă te-ai întrebat cât timp poți să porți tocuri fără să îți fie afectată sănătatea?

Potrivit publicației „Women's Health‟, dacă pantofii au tocuri de mici dimensiuni (3 cm. sau mai puțin), limitează-te să îi porți cel mult patru ore pe zi. Tocul mediu (de până la 7 cm.) poate fi purtat cel mult trei ore, iar pantofii cu toc înalt (de peste 7 cm.) maximum o oră. 

Sursă foto: Shutterstock