Pregătiri pentru nuntă: cum alegi buchetul de mireasă

1 buchet de mireasa photo 342257 jpg jpeg

Ziua cea mare se apropie cu paşi repezi, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri, aşa că una dintre principalele tale preocupări ar trebui să fie buchetul de mireasă. Vei fi surprinsă de cât de multe opţiuni ai la dispoziţie.

Cucereşte-ţi invitaţii cu flori artificiale

Ai auzit bine! Buchetele de mireasă realizate din flori artificiale sunt din ce în ce mai căutate. Cel mai mare avantaj este acela că nu vei sta cu grija că florile se vor ofili. De asemenea, în cazul în care cununia civilă şi cea religioasă sunt programate în zile diferite, vei putea avea acelaşi buchet, pe care îl vei păstra mai apoi ca amintire sau va fi folosit şi de norocoasa care îl va prinde.

Povestea buchetului de mireasă este foarte interesantă. În secolul al XVI-lea, acesta conţinea inclusiv usturoi, pentru a îndepărta spiritele malefice. În prezent, pe lângă aranjamentele naturale şi cele artificiale, se merge şi pe varianta buchetelor nonconformiste, realizate manual din hârtie sau bijuterii. Sunt spectaculoase, dar au şi preţuri piperate.

Aspecte de care trebuie să ţii cont

Rochia de mireasă nu este singura care îţi va pune în valoare silueta. Buchetul tău trebuie să se armonizeze atât cu ţinuta, cât şi cu forma corpului, anotimpul, locaţia sau tema nunţii. Sunt multe elemente de bifat:

 • Florile se aleg în funcţie de anotimp. Dacă vara poţi opta pentru orice culoare, primăvara este indicat să foloseşti un roz pal. Toamna poţi merge pe nuanţe de roşu, violet, nuanţe de crem sau portocaliu, în timp ce iarna este indicat să foloseşti un buchet alb.
 • Dacă eşti minionă, evită buchetele lungi de tip cascadă şi alege unele mici şi rotunde. Dacă eşti înaltă, poţi avea un buchet cascadă sau triunghi. De asemenea, ţine cont şi de forma corpului tău. Dacă eşti suplă şi bine proporţionată, poţi merge pe orice tip de buchet. Dacă eşti lată în umeri, evită buchetele lungi, iar dacă ai şoldurile mai proeminente, fereşte-te de buchetele triunghiulare sau de tip lacrimă.
 • Buchetul trebuie să completeze rochia de mireasă. Dacă vei avea una de prinţesă, cu multe ornamente şi cu volum, alege un buchet rotund şi cât mai simplu. Acelaşi principiu se aplică şi în cazul unei rochii mulate. Buchetele cascadă se potrivesc cel mai bine la rochiile-sirenă.
 • De asemenea, trebuie să ţii cont şi de locaţia unde va avea loc evenimentul. Un salon mare impune un buchet mare, în timp ce într-un local mai mic este de preferat ca buchetul să fie cât mai simplu. Dacă nunta are loc în aer liber, va trebui să ai grijă ca accesoriul să se integreze în peisaj. Într-un local de lux vei avea şi un buchet din flori mai scumpe, precum begoniile, magnoliile sau orhideele, în timp ce la un restaurant rustic, poţi merge pe aranjamente formate din flori de câmp, spice şi floarea soarelui. 

Buchetul perfect trebuie în primul şi în primul rând să te reprezinte. Te poţi consulta cu prietenele, poţi căuta variante pe internet sau în revistele de specialitate, dar alegerea finală trebuie să îţi aparţină şi sperăm ca sfaturile noastre să îţi fie de folos.

Sursa foto: pexels.comRecente

retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg