Prof. dr. Leon Dănăilă: „Aceasta este una dintre cele mai banale cauze ale cancerului. Toţi românii trebuie să o stie"

1 leon danaila despre cance jpg jpeg

Medicina a evoluat enorm în ultimii ani, astfel că specialiştii par a fi la un punct sa găsească un leac universal pentru tratarea celei mai cumplite boli, cancerul. Profesorul Leon Dănăilă susţine, însă, că le lânga cauzele medicale, oamenii se îmbolnăvesc la nivel mental, din pricina gândurilor negative.

Într-un interviu pentru doctorulzilei.ro, doctorul Dănăilă a spus că cele mai crunte boali ale vremurilor pe care le trăim sunt provocate în mare parte de gândurile negative.

Profesorul este convins de puterea gândirii pozitive şi de rolul autosugestiei în vindecarea unor boli, scrie sursa citată.

Citeşte şi: Alergie la praf. Ce poţi face pentru a scăpa de disconfort

”O boala este formată 50% din stare organică şi 50% din stare psihică. Oamenii optimişti au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimişti se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori”, a spus reputatul doctor într-un interviu pentru doctorulzilei.ro.

Creierul este o mare necunoscută. Se spune că el cunoaşte 50% din activitate cerebrală, dar din aceşti 50% cât cunoaştem 25% sunt lucruri care trebuie încă cercetate. creierul are 400 de miliarde de neuroni şi fiecare neuron are 100-200 de microni, are până la 3000 de legături cu celelalte celule.”, a explicat prof, doctor Leon Dănăilă.

Citeşte şi: Cele „5 reguli simple” prin care putem scăpa de gripă. Medicul Tudor Ciuhodaru: "Primele simptome? Evitaţi automedicaţia!"

„Creierul este un organ care consumă foarte mult oxigen. Activitatea cerebrală este sub dependenţa glucidelor şi a dulciurilor. Însă, trebuie moderate în funcţie de maladiile individului. Activităţi nocive asupra creierului sunt toate dacă sunt consumate în cantităţi mari. Nu există ceva anume de care să spui: . ”, a mai spus medicul Dănăilă.