Pune aceste medicamente în bagaje dacă pleci în vacanţă de sărbători, dar nu le lua niciodată în acelaşi timp!

1 74703 original jpg jpeg

Mulţi presupun că dacă pot cumpăra medicamente fără prescripţie medicală acestea nu le vor face rău. Cu toate acestea, experţii avertizează că unele pot avea efecte secundare grave, mai ales atunci când sunt combinate greşit.

Există o combinaţie periculoasă de pastile despre care medicii spun că poate provoca reacţii adverse din cauza asemănărilor dintre ingredientele lor active. Când sunt luate în acelaşi timp, acestea declanşează o reacţie extremă care te-ar putea face vulnerabil în momentul nepotrivit. Descoperă care sunt cele două medicamente obişnuite care nu ar trebui să fie luate simultan şi ce spun experţii americani că ar trebui făcut pentru a evita ivirea unei situaţii în care să fie nevoie de ambele.

Nu lua niciodată simultan antihistaminice şi medicamente pentru rău de mişcare

Iei în mod regulat un antihistaminic pentru a trata o alergie? Atunci este posibil să ai o problemă dacă ajungi să simţi nevoia să iei ceva şi pentru răul de mişcare. Experţii spun că cele două medicamente luate deodată pot provoca somnolenţă extremă, ceea ce este foarte periculos dacă te afli în situaţia de a şofa. Problema apare deoarece cele două medicamente pot provoca somnolenţă moderată atunci când sunt luate individual. Luate împreună, se dublează substanţele lor active care devin mai puternice, dar au şi efecte secundare mai agresive. Unele au difenhidramină care alungă neplăceri înroşirea ochilor, secreţiile nazale abundente şi strănuturile şi dimenhidrinat care alungă răul de mişcare. Ambele pot duce la somnolenţă. Acest lucru ar putea reprezenta o problemă dacă le iei când călătoreşti. De pildă, poţi adormi şi pierde legătura între două zboruri cu avionul sau cu trenul către destinaţia ta de vacanţă.

În ce situaţie antihistaminicele pot preveni răul de mişcare?

Vestea bună este că, dacă obişnuieşti deja să iei antihistaminice, acestea au efect şi în privinţa răului de mişcare, fără a fi nevoie de medicamente suplimentare. Cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii americani de la Clinica Cleveland. „Folosite în mod obişnuit pentru a trata alergiile, antihistaminicele pot preveni răul de mişcare şi-i reduce simptomele. Numai antihistaminicele care provoacă somnolenţă sunt eficiente. Celelalte formule nu ajută”, spun experţii organizaţiei.

Citeşte şi: Cum să vii de hac răului de mişcare?

Dacă observi că ai rău de mişcare, în ciuda faptului că iei antihistaminice, poţi opta şi pentru un medicament care nu dă somnolenţă şi care conţine substanţa activă meclizină. Aceasta ar trebui să te protejeze împotriva răului de mişcare, fără a-ţi da somnolenţă în timpul călătoriilor.

Ce alte opţiuni au alergicii contra răului de mişcare?

Tot specialiştii de la Clinica Cleveland au explicat că există mai multe modalităţi homeopate de a scăpa de simptomele răului de mişcare, dar şi acestea au efecte secundare. Unii iau bomboane de mentă sau ghimbir. Alţii respiră puţin aer curat în timpul călătoriei cu maşina sau cu trenul, privesc un obiect aflat la distanţă şi închid cartea, telefonul, tableta.

Nu uita!

O bună hidratare, mesele uşoare, evitarea alcoolului ajută la reducerea răului de mişcare.