3 rețete de deserturi pentru sărbători pline de savoare

De sărbători, surprinde-i pe cei dragi cu deserturi deosebite. Îţi propunem câteva reţete cu turtă dulce, gem, merişoare!

image

Simţi mai profund spiritul sărbătorilor de iarnă atunci când îi aduni pe toţi ai casei în bucătărie şi-i implici în prepararea unor deserturi. În acest fel, vei avea ajutor şi toată treaba va fi transformată într-o activitate distractivă în familie cu rezultate delicioase, pe gustul tuturor! Pune în practică reţetele pe care ţi le oferim mai jos! Nu sunt deloc complicate!

Brăduţ de turtă dulce

Ingrediente:

500 g făină

100 g zahăr brun

4 ouă

1 linguriţă scorţişoară

1 linguriţă bicarbonat

2 linguri zeamă de lămâie

9 linguri miere

1 creion pentru decor cu glazură roşie

Citeşte şi: Reţetă turtă dulce de casă, un deliciu aromat

Mod de preparare

Freci două ouă întregi şi două gălbenuşuri cu zahărul brun din trestie Diamant şi mierea până când compoziţia devine o cremă spumoasă. Adaugi bicarbonatul stins cu o lingură de zeamă de lămâie, apoi scorţişoara, făina şi frămânţi.

Întinzi aluatul rezultat şi decupezi steluţe de dimensiuni diferite. Le aşezi într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit pentru un sfert de oră.

La servire, aşezi pe un platou turta dulce sub forma unui brad. Ungi steluţa cea mai mică cu miere, o ornezi creionul de glazură roşie, pe margini şi o dai cu zahăr pudră. La final, pudrezi cu zahăr turta dulce.

image

Guguluf cu merişoare

Ingrediente:

250 g făină

100 ml lapte

1 plic drojdie uscată

200 g zahăr

50 g cacao

1 lingură miere

3 ouă

100 ml ulei

scorţişoară

praf de ghimbir

nucşoară

unt, pentru uns forma

100 g merişoare

zahăr pudră

Te-ar mai putea interesa: Guguluf de cacao umplut cu caise

Mod de preparare

Combini două linguri de făină cu puţin lapte cald. Separat freci drojdia cu puţin zahăr, apoi o combini cu amestecul de făină.

Le acoperi şi le laşi la loc cald, circa o jumătate de oră. După aceea, adaugi zahărul şi făina rămase cât să obţii un aluat moale.

Înglobezi ouăle, mierea, cacaoa, uleiul, mirodeniile, după gust, şi merişoare. Torni compoziţia într-o formă de guguluf, unsă cu unt şi o dai la cuptor, o jumătate de oră.

Laşi la răcit, apoi ornezi cu zahăr pudră şi merişoare.

image

Fursecuri cu gem

Ingrediente:

 150 g făină

150 g unt

100 g zahăr pudră

2 linguri suc de portocale

coaja rasă de 1 portocală bio

200 g gem de căpşuni

Vezi şi: Cum se fac fursecurile Linzer după reţeta bunicii

Mod de preparare

Frămânţi un aluat din toate ingredientele, îl înfăşori în folie alimentară şi-l laşi la rece două ore. Întinzi aluatul într-o foaie potrivită ca grosime şi o tai în formă de inimi.

La jumătate din ele tai şi mijlocul în formă de inimă. Tapetezi o tavă şi pui fursecurile la copt aproximativ zece minute.

După coacerea tuturor fursecurilor, le laşi şi răcit, apoi ungi cu gem de căpşuni pe cele întregi. Le aşezi deasupra lor pe celelalte şi completezi cu gem. La servire, le dai cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock