3 reţete de garnituri cu legume şi orez, simplu de făcut şi delicioase

Ţi-a rămas friptură de la masa de sărbători? Îi poţi pune alături o garnitură proaspătă. Îţi propunem trei idei de astfel de garnituri pentru a căror preparare vei petrece în bucătărie maximum trei sferturi de oră!

Orez cu legume

image

Ingrediente pentru trei porţii

200 g orez 

1 ceapă 

1 ardei 

100 g mazăre, din conservă 

20 g pastă de tomate 

20 ml ulei 

600 ml apă 

sare 

piper 

Mod de preparare

Speli orezul în mai multe ape până când aceasta rămâne curată. Călești ceapa în uleiul încins până devine sticloasă, apoi adaugi ardeiul tocat și-l călești două minute.

Pui orezul și torni 600 ml apă, apoi adaugi pasta de tomate și condimentezi cu sare și piper, după gust.

Acoperi și lași să fiarbă 10 minute, apoi adaugi mazărea și mai ții alte cinci minute, până se înmoaie orezul și scade apa. 

Piure de cartofi cu usturoi

image

Ingrediente pentru patru porţii

1 kg cartofi 

70 g unt 

sare 

piper 

200 ml lapte cald 

100 g frunze de salată kale sau baby spanac 

Te-ar mai putea interesa: Cum alegi cartofii pentru prăjit, fiert sau la cuptor. Secretul oricărei gospodine

Mod de preparare

Cureți cartofii și-i pui la fiert în apă cu sare până când furculița intră cu ușurință în ei, apoi îi scurgi.

Topești jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie și călești frunzele de kale sau de baby spanac. După ce s-au înmuiat, dai deoparte.

Pui restul de unt peste cartofii fierbinți pasați, torni laptele cald și amesteci energic pentru a se omogeniza.

Condimentezi cu sare și piper, după gust. La final adaugi salata sotată și presari un strat de piper. 

Conopidă picantă

image

Ingrediente pentru patru porţii

1 conopidă 

20 ml ulei  

20 g unt 

sare 

Pentru sos: 

1 ardei iute 

1 legătură coriandru verde 

20 ml ulei de măsline 

sare 

Vezi și: Chiftele de conopidă. O reţetă delicioasă, gata în 30 de minute

Mod de preparare

Speli conopida sub un jet de apă rece, apoi o lași la scurs și o tai felii de aproximativ doi centimetri. O ungi pe toate părțile cu uleiul amestecat cu untul topit și o condimentezi cu sare, după gust.

Încingi cuptorul la 190 de grade, pui conopida în tavă și o dai la cuptor aproximativ 30-40 de minute, având grijă să o întorci la jumătatea timpului, după ce s-a rumenit. 

Pentru sos, toci coriandrul și-l amesteci cu uleiul de măsline și sare, după gust. Torni apă, cât să obții o consistență ușor lichidă și adaugi ardeiul iute feliat. 

Servești conopida cu sosul picant. 



Recente

Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png