Antreuri deosebite pentru masa de Anul Nou. 3 reţete simple pentru cei mai pretenţioşi

Cele mai aspectuoase antreuri se regăsesc pe masa dintre ani. Îţi propunem şi noi trei reţete pentru a-ţi uimi invitaţii sau pentru a le duce în dar celor cu care vei petrece Revelionul!

Ruladă cu morcovi

image

Ingrediente pentru patru porţii

1 kg carne tocată, de vită 

100 g pesmet 

1 ou 

50 g mozzarella 

sare 

piper 

4 morcovi 

30 ml ulei 

2 legături pătrunjel 

Cum să faci ruladă cu morcovi

Încingi uleiul și călești morcovii curățați și rași până se înmoaie ușor. Îi dai deoparte și-i lași la răcorit.

Amesteci carnea tocată, bine scursă, cu oul, pesmetul, mozzarella rasă, sare și piper, după gust.

Pui hârtie de copt într-o tavă și întinzi deasupra compoziția de carne. Așezi peste ea morcovii căliți și presari pătrunjel tocat.

Rulezi cu ajutorul hârtiei de copt și dai rulada la cuptor, la 170 °C, aproximativ o oră, până se rumenește ușor. 

Aperitiv cu avocado și creveți

image

Ingrediente pentru trei porţii

1 castravete mare 

3 avocado 

2 roșii cherry 

1 lime 

2 căței de usturoi 

sare 

pătrunjel 

12 creveți 

30 ml ulei 

boia de ardei, iute sau dulce 

Te-ar mai putea interesa: Superstiţii culinare la masa de Revelion: ce mâncăruri simbolizează banii şi aduc prosperitate

Mod de preparare

Încingi uleiul și călești un minut un cățel de usturoi pisat, apoi adaugi creveții și condimentezi cu sare și boia de ardei, iute sau dulce, după gust. Îi lași cinci minute să se rumenească, apoi îi dai deoparte. 

Pentru guacamole, toci mărunt roșiile cherry și le scurgi, apoi le amesteci cu pulpa de avocado pasată, zeama de lime, pătrunjel tocat, cățelul de usturoi pisat și condimentezi cu sare, după gust.

Feliezi castraveții, în bucăți de circa doi centimetri, și pui deasupra câte o lingură de guacamole și un crevete. 

Salată festivă

image

Ingrediente pentru patru porţii

150 g orez cu bobul lung 

150 g somon afumat 

150 g porumb, din conservă 

50 g brânză cheddar 

50 g maioneză 

1 ceapă roșie 

sare 

Vezi și: Salată de crudităţi

Mod de preparare

Fierbi orezul în apă cu sare, până când se umflă, însă fără ca boabele să se lipească unele de altele. Îl dai deoparte și-l lași la răcit. Aşezi pe o tavă o formă rotundă de tort, cu inel detașabil.

Pui un strat de orez, ceapa roșie tăiată cubulețe, maioneza, porumbul scurs, somonul tocat, brânza rasă și deasupra pui orezul rămas. Decorezi după imaginație și dai la rece peste noapte. 



Recente

Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg