Brioşe cu cremă de afine. Începe dimineaţa cu un boost de energie şi voie bună!
Ştiai că afinele s-au dovedit a fi foarte bune antidepresive? Dacă te simţi trist, fără vlagă şi ai nevoie de un plus de energie, include în micul dejun brioşe cu afine sau afine proaspete!
Cei care ocolesc afinele de obicei sau mănâncă mai rar fructe le pot include în deserturi pentru a profita de efectele lor benefice. Aceste brioşe cu cremă sunt o variantă de a consuma afine. Aceste fructe îţi dau energie şi au efect antidepresiv. Ajută şi la prevenirea şi refacerea pierderilor de memorie asociate cu vârsta.
Conţin antioxidanţi precum antocianinele, care reduc nivelul de radicali liberi, scăzând astfel riscul apariţiei bolilor de inimă. Mai mult, conţinutul lor ridicat de vitamine şi minerale îmbunătăţesc activitatea metabolică şi curăţă arterele. Sunt recomandate pentru scăderea nivelurilor ridicate de colesterol şi trigliceride, ambele asociate cu deteriorarea arterială şi apariţia principalelor afecţiuni cardiovasculare.
Ingrediente pentru 24 bucăţi
250 g făină
200 g zahăr
50 g cacao
1 plic praf de copt
1 vârf de cuţit sare
2 ouă bătute
230 ml lapte
80 ml ulei
1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
200 g afine
100 ml apă
100 g unt
600 g zahăr pudră
½ linguriţă esenţă de vanilie
Te-ar mai putea interesa: Brioşe cu cremă de cafea
Mod de preparare
Combini făina, zahărul, cacaua, praful de copt şi sarea. Separat, baţi ouăle cu laptele, uleiul şi zahărul vanilat. Încorporezi amestecul lichid în cel de făină.
Torni compoziţia într-o tavă de brioşe tapetată cu forme de hârtie. Laşi tava în cuptor circa 25 de minute sau până când brioşele trec testul scobitorii.
Pentru cremă, pui afinele în apă şi le fierbi zece minute, amestecând constant. Treci prin sită afinele şi dai deoparte sucul obţinut.
Vezi şi: Cupcakes cu bezea de lime
Baţi untul cu zahărul, esenţa de vanilie şi adaugi sucul concentrat de afine, până ce crema are culoarea dorită. Pui crema în poş şi decorezi brioşele după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock