Desertul zilei. Brioşe cu cacao şi frişcă
Un desert rapid, aceste brioşe cu cacao şi frişcă sunt exact ce ai nevoie când urmează să primeşti oaspeţi la o cafea, după-amiaza. Îţi arătăm cum să le prepari!
Aştepţi câţiva prieteni pe la tine şi vrei să-i răsfeţi cu un desert simplu, dar aspectuos? Copiii se plictisesc şi ai puţin timp liber să găteşti ceva împreună cu ei? Pune în practică această reţetă de brioşe cu cacao şi frişcă!
Pentru a nu avea niciun fel de probleme cu frişcă, este nevoie să adaugi zahărul când a început să se formeze o cremă pufoasă, altfel nu-şi va dubla volumul. Când crema şi-a dublat volumul, este gata. Dacă vei continua să baţi, rişti să se tranformeîn unt. Încă un secret constă în folosirea unor ingrediente reci. Dacă ai bătut frişca prea tare, adaugi trei linguri de smântână şi amesteci cu o lingură de lemn.
Ingrediente:
150 g zahăr
150 g unt
2 ouă
30 ml ulei
2 linguri oţet
2 linguriţe gel colorant alimentar roşu
200 ml iaurt de băut
200 g făină
1 linguriţă bicarbonat
1 lingură cacao
1 linguriţă praf de copt
1 vârf de cuţit sare
300 ml smântână pentru frişcă
1 vârf de cuţit sare
Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu frișcă și cireșe
Mod de preparare
Combini zahărul cu untul, apoi cu ouăle. Amesteci, separat, uleiul cu oţetul şi colorantul alimentar, apoi le adaugi peste compoziţia de unt şi omogenizezi. Încorporezi iaurtul, făina amestecată cu bicarbonatul, cacaua, praful de copt şi sarea.
Vezi şi: Tort cu frişcă, simplu şi rapid
Pregăteşti tava pentru brioşe, tapetezi şi pui câte puţin din compoziţie în fiecare formă, lăsând loc de câteva degete pentru a creşte. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa o jumătate de oră.
Pentru ornat, baţi smântâna pentru frişcă şi foloseşti un poş pentru a decora fiecare brioşă, dar numai după răcirea brioşelor. În vârful fiecăreia poţi pune, la final, o ornezi după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock