Desertul zilei. Brioşe cu cacao şi frişcă

Un desert rapid, aceste brioşe cu cacao şi frişcă sunt exact ce ai nevoie când urmează să primeşti oaspeţi la o cafea, după-amiaza. Îţi arătăm cum să le prepari!

image

Aştepţi câţiva prieteni pe la tine şi vrei să-i răsfeţi cu un desert simplu, dar aspectuos? Copiii se plictisesc şi ai puţin timp liber să găteşti ceva împreună cu ei? Pune în practică această reţetă de brioşe cu cacao şi frişcă!

Pentru a nu avea niciun fel de probleme cu frişcă, este nevoie să adaugi zahărul când a început să se formeze o cremă pufoasă, altfel nu-şi va dubla volumul. Când crema şi-a dublat volumul, este gata. Dacă vei continua să baţi, rişti să  se tranformeîn unt. Încă un secret constă în folosirea unor ingrediente reci. Dacă ai bătut frişca prea tare, adaugi trei linguri de smântână şi amesteci cu o lingură de lemn.

Ingrediente:

150 g zahăr

150 g unt

2 ouă

30 ml ulei

2 linguri oţet

2 linguriţe gel colorant alimentar roşu

200 ml iaurt de băut

200 g făină

1 linguriţă bicarbonat

1 lingură cacao

1 linguriţă praf de copt

1 vârf de cuţit sare

300 ml smântână pentru frişcă

1 vârf de cuţit sare

Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu frișcă și cireșe

Mod de preparare

Combini zahărul cu untul, apoi cu ouăle. Amesteci, separat, uleiul cu oţetul şi colorantul alimentar, apoi le adaugi peste compoziţia de unt şi omogenizezi. Încorporezi iaurtul, făina amestecată cu bicarbonatul, cacaua, praful de copt şi sarea.

Vezi şi: Tort cu frişcă, simplu şi rapid

Pregăteşti tava pentru brioşe, tapetezi şi pui câte puţin din compoziţie în fiecare formă, lăsând loc de câteva degete pentru a creşte. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa o jumătate de oră.

Pentru ornat, baţi smântâna pentru frişcă şi foloseşti un poş pentru a decora fiecare brioşă, dar numai după răcirea brioşelor. În vârful fiecăreia poţi pune, la final, o ornezi după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock