Brioşe reinventate cu spaghete

Ştiai că se pot prepara şi brioşe din paste? Iată cum!
De ce ai nevoie pentru brioşe din paste
150 g bacon
ulei
300 g spaghete
200 ml lapte
100 g smântână
3 ouă
80 g parmezan ras
sare
piper
50 g caşcaval
cimbru
Cum se prepară brioşele
Tai baconul cubuleţe sau fâşii subţiri şi îl rumeneşti într-o cantitate foarte mică de ulei,având grijă să nu îl prăjeşti prea tare. Îl scoţi pe hârtie absorbantă,ca să se scurgă excesul de grăsime,şi îl dai deoparte.
Fierbi spaghetele în apă cu sare,conform indicaţiilor de pe ambalaj,le scurgi şi le dai deoparte.
Între timp,încălzeşti cuptorul. Combini laptele cu smântâna şi ouăle până se omogenizează,adaugi parmezanul,sare şi piper,după gust,şi pui baconul. Amesteci pastele fierte cu compoziţia cremoasă.
Răsuceşti spaghetele pe o furculiţă şi le pui în forme de brioşe,pe care le aşezi într-o tavă. Razi caşcavalul şi le dai la cuptor 20 de minute sau până se rumenesc. Le serveşti calde sau reci,ca aperitive,presărate cu cimbru,după gust.