Cea mai simplă reţetă de cornuleţe fragede cu magiun

1 cornulete cu magiun jpg jpeg

Ai poftă de un dulce de casă? Cea mai simplă reţetă posibilă este gata în mai puţin de o oră şi are gustul copilăriei. Cornuleţele cu magiun şi nuci sunt extrem de delicioase şi fragede şi nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Ce zici, o încerci?

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 200 untură sau unt la temperatura camerei
  • 200 grame smântână
  • 10 grame drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură lapte
  • un vârf cuţit sare
  • 2 ouă
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • făînă cât cuprinde

Pentru umplutură

  • 300 g magiun de prune
  • 300g nuci mărunţite

Zahăr pudră pentru pudrat

Citeşte şi: Pregăteşte-te de postul Crăciunului cu reţeta delicioasă de batoane cu miere

Mod de preaprare:

Adăugăm într -un bol drojdia şi cu zahărul, frecăm cu o linguriţă până devine lichidă adăugăm laptele şi pudrăm puţînă făină, lăsăm pentru 10 minute.

Între timp, într-un castron, adăugăm celelate ingrediente ( untură sau untul, smântână, ouăle, sarea şi zahărul vanilat şi drojdia desfăcută)

Amestecăm, apoi incorporam treptat făînă până aluatul va capătă o consistentă fermă.

Acoperim cu un prosop şi dăm la frigider pentru 30 minute.

Cât stă aluatul la odihnit, pregătim umplutură.

Amestecăm nucile cu magiunul şi lăsăm deoparte.

Scoatem aluatul şi-l împărţim în bile egale.

Infainam o planşeta şi întindem câte o bilă, aproximativ3-4 mm, formăm cu ajutorul unui capac un cerc, apoi împărţim cercul în 8 părţi egale .

Citeşte şi: Cum să faci aluat de clătite la sticlă! Este cea mai rapidă şi cea mai delicioasă reţetă

Cu ajutorul unei linguri, punem la margine umplutură, apoi rulăm spre centru cercului, formând astfel cornuleţe. Continuăm la fel şi aşezăm cornuleţele într-o tavă tapetata cu hârtie de copt până se umple tavă şi o dăm la cuptr preîncălzit în prealabil la 180 grade C.

Lăsăm cornuleţele în cuptor 20-30 minute în funcţie de cuptor sau până capătă nuanţă uşor arămie. Scoatem cornuleţele şi le pudrăm cu zahăr pudra. Se pot servi atunci când s-au răcit cu lapte simplu sau cu cacao. Reteta oferită de bucataras.ro.

Poftă bună !



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg