Cel mai delicios desert pentru Revelion. Încearcă tortul de ciocolată cu nucă şi cremă mascarpone

1 tort de revelion cu ciocolata cu nuci si mascarpone jpg jpeg

Pregătirile pentru masa de Revelion încep în scurt timp, iar dacă ai în plan o petrecere acasă, alături de cei dragi, tortul festiv nu poate să lipsească. Îţi recomandăm o reţetă inedită, care se prepară uşor şi are un gust desăvârşit.

Ingrediente Tort de ciocolată cu nucă şi crema mascarpone

Blat:

  • 6 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolată neagră
  • 100 gr nuca măcinată
  • 10 gr făină
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolată albă
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri de lapte
  • 100 gr zahăr pudra
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 15 ml esenţă de vanilie
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 50 ml frişcă

Citeşte şi:  Cum faci cel mai simplu desert, cu doar 2 ingrediente: Dulceaţă de lapte

Mod de preparare Tort de ciocolată cu nucă şi crema mascarpone

Blat:

Mixam untul cu zahărul până devine spumos.Incorporam apoi în timp ce mixam în continuare câte un gălbenuş.Adăugăm nuca,făînă şi praful de copt.Albuşurile bătute spumă se incoporeaza amestecând uşor la compoziţie, scrie sfatulparintilor.ro. Ciocolata topită la bain-marie sau microunde se amestecă în compoziţie. Turnăm amestecul în formă rotundă cu diametrul de 26-28 cm, care a fost tapetata cu hârtie de copt şi unsă cu ulei. Coacem la foc mediu timp de 50 min. După coacere scoatem blatul şi-l lăsăm să se răcească.Se taie pe mijloc pentru a obţine două foi de blat.

Crema:

Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul.Adăugăm laptele şi ciocolată albă tăiată în bucăţele cât mai mici.Punem vasul la bain-marie şi-l lăsăm până când ciocolată s-a topit.Lăsăm să se răcească,amestecăm din când în când. Mixăm frişca şi o adăugăm în crema împreună cu mascarpone şi esenţa de vanilie.Omogenizam amestecul.

Citeşte şi: Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post

Blatul tăiat se însiropează uşor cu ce dorim,eu am făcut puţin sirop din zahăr,apă şi rom. Punem crema peste blat,aşezăm a două foaie şi o insiropam şi pe acesta.Lateralele le-am acoperit cu restul de crema. Deasupra am pus ciocolată neagră topită cu puţină frişcă şi am decorat tot cu crema mascarpone.



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg