Cel mai delicios ştrudel cu nuci

Când vrei să le oferi celor mici un desert delicios, prepară-le un ştrudel delicios cu o umplutură de nuci. Este simplu şi rapid de preparat.
Ai nevoie de
1 pachet aluat foitaj,decongelat
1 ou,pentru uns
2-3 linguri fulgi de migdale
zahăr pudră
scorţişoară
Pentru umplutură
170 g stafide
120 ml apă fierbinte
260 g nuci
125 g zahăr tos
coaja rasă de la 1 portocală
1 linguriţă scorţişoară
1 praf sare
70 g unt topit
Pentru baza umpluturii
60 g pesmet
60 g unt topit
Preparare
Preîncălzeşti cuptorul. Pentru umplutură,pui stafidele într-un bol,torni apă fierbinte şi le ţii 5-10 minute să se înmoaie.
Amesteci stafidele scurse,păstrezi câteva întregi,cu nucile,zahărul,coaja de portocală,scorţişoara şi sarea. Mixezi ingredientele până obţii o pastă consistentă. Adaugi untul topit,omogenizezi şi dai deoparte. Întinzi aluatul şi îl netezeşti. Împarţi foaia în trei zone egale,pe lungime. Lateralele le tai fâşii de 1-2 cm,având grijă să laşi partea din centru întreagă. Stropeşti aluatul cu unt topit,presari pesmet şi pui umplutura pe fâşia din mijloc. Presari stafidele şi acoperi umplutura cu fâşiile de aluat de pe margini.
Aşezi ştrudelul în tava tapetată,îl ungi cu ou,presari fulgi de migdale şi îl dai la cuptor până se rumeneşte. Pudrezi cu zahăr şi scorţişoară.
Foto:Profimedia