Cele mai bune uleiuri pentru dressinguri de salate

1 80694 original jpg jpeg

Dressingurile pentru salată adaugă aromă, dar folosirea unui ulei sănătos ca substituent măreşte conţinutul de substanţe nutritive. Unul dintre cele mai sănătoase uleiuri este uleiul de măsline, care poate fi folosit în salate şi multe alte reţete. Însă el nu este singurul. Iată care sunt cele mai bune dressinguri pentru salate!

Uleiul din seminţe de struguri

Bogat în vitamina C, E şi betacaroten, uleiul din seminţe de struguri are o aromă uşoară, ceea ce îl face minunat pentru o salată delicioasă. 1 lingură de ulei din seminţe de struguri conţine 120 de calorii şi numai aproximativ 14 grame de grăsime.

Uleiul de susan

Uleiul de susan are proprietăţi antibacteriene şi conţine o substanţă chimică numită fitat, care acţionează ca un antioxidant în celule. Acest lucru ajută la prevenirea leziunilor celulare. 1 lingură de ulei de susan conţine 119 calorii şi 13 grame de grăsime. Uleiul de susan este un plus gustos pentru sosul din salate.

Uleiul de nuci

Uleiul de nuci este cel mai des ulei folosit în dressingurile pentru salate. Conţine o sursă importantă de minerale (zinc, seleniu, magneziu, potasiu, cupru şi fosfor) şi vitaminele C şi E. 1 lingură de ulei de nuci conţine 164 calorii şi 16 grame de grăsime.

Uleiul de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos creşte colesterolul bun (HDL) şi reduce riscul de boli cardiovasculare. În plus, conţine acid lauric, care are proprietăţi antimicrobiene, antibacteriene şi antivirale. 1 lingură de ulei de nucă de cocos conţine 122 de calorii şi 13,6 grame de grăsime. Foloseşte uleiul de nucă de cocos în salată pentru o alimentaţie suplimentară.

Uleiul de canola

Bogat în acizi graşi Omega-3 şi vitamina E, uleiul de canola are un gust neutru şi o textură uşoară care poate fi folosită ca dressing în salată. 1 lingură de ulei de canola conţine 124 de calorii şi 14 grame de grăsime.

Uleiul de seminţe de in

Uleiul de seminţe de in conţine acid alfa-linolenic, care este un acid gras pe care organismul îl transformă în acizi graşi omega-3. 1 lingură de ulei de in are 120 de calorii şi 13 grame de grăsime. Poţi să-l adăugi la salate sau peste legume după ce sunt gătite.

Uleiul de şofrănel

Ulei de şofrănel este bogat în grăsimi nesaturate, care sunt benefice pentru inimă. 1 lingură de ulei de şofrănel conţine 120 de calorii şi 13,6 grame de grăsime. Uleiul de şofrănel este un ulei sănătos care poate fi utilizat în dressinguri pentru salate şi ca un strat subţire pe pâine.