Cele mai gustoase sarmale în foi de varză

De pe mesele festive nu lipsesc niciodată sarmalele aburinde. Cele mai bune sunt cele cu frunze de varză.
De ce ai nevoie pentru sarmale cu frunze de varză
2 verze murate
500 g carne de porc,tocată
500 g carne de vită,tocată
200 g orez
2 morcovi
1 ceapă mare
pătrunjel tocat
sare
piper
2-3 linguri ulei
500 ml vin alb sec
3-4 linguri bulion,opţional
3-4 coaste de porc afumate
Cum se prepară sarmalele cu frunze de varză
Ţii varza la desărat,apoi alegi foile întregi,iar pe celelalte le tai fideluţă. Alegi orezul şi îl speli,tai ceapa mărunt,iar morcovii îi dai prin răzătoare. Încingi uleiul,adaugi ceapa şi o laşi puţin să se înmoaie. Pui morcovii şi laşi legumele la înăbuşit,apoi adaugi orezul spălat. Le căleşti până când se umflă orezul,pui sare şi piper,după gust.
Combini cele două tipuri de carne tocată,condimentezi,dacă e cazul,cu sare şi piper,adaugi amestecul de legume călite şi pătrunjelul tocat şi omogenizezi. Umpli foile de varză cu această compoziţie şi le rulezi. Aranjezi pe fundul vasului câteva frunze şi un strat de varză tocată. Aşezi sarmalele una lângă alta,în straturi,aşezi coastele printre ele,torni vinul şi,dacă vrei,3-4 linguri de bulion,le fierbi două ore,apoi le dai la cuptor până se rumenesc frumos. Le serveşti calde,dacă vrei,cu mămăligă şi smântână.