Cheesecake cu fructe, gata în doi timpi și trei mișcări

Dacă eşti în căutarea unui desert de primăvară spectaculos, te poţi opri la acest cheesecake cu fructe. Este aspectuos și absolut delicios. Îţi arătăm cum să-l prepari pas cu pas!

image

Primăvara aduce o mulţime de ocazii de sărbătoare, cum sunt sărbătorile pascale care se apropie. Când găzduiești o petrecere, o masă în familie sau o aniversare şi vrei să ai un desert simplu de făcut, dar apreciat de invitaţi, încearcă un cheesecake! Îl poţi completa cu orice fructe de sezon doreşti. Căpșunile sunt speciale, gustoase, chiar dacă sunt folosite ca atare, fără a face din ele vreo glazură sau sos pentru servire.

Ingrediente pentru cheesecake cu fructe

Pentru blat: 

200 g biscuiți graham 

50 g fulgi de cocos 

70 g zahăr brun 

120 g unt  

Pentru cremă: 

300 g frișcă lichidă 

700 g cremă de brânză, la temperatura camerei 

100 g zahăr 

30 ml zeamă de lămâie 

esență de vanilie 

200 g fructe 

Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu caramel, fără coacere. Un răsfăţ uşor de preparat

Mod de preparare pas cu pas

Pas 1

image

Zdrobești biscuiții până când capătă o consistență fină. Adaugi zahărul, fulgii de cocos și torni untul topit. Amesteci până când se omogenizează. 

Pasul 2

image

Tapetezi cu hârtie de copt o formă de copt, pui blatul, îl nivelezi și-l presezi ușor cu un pahar. Îl dai la frigider, să se întărească, cel puțin o oră. 

Vezi și: Reţetă foarte simplă de cheesecake New York cu coacere

Pasul 3 

image

Combini crema de brânză cu frișca, zahărul și zeama de lămâie. Mixezi până când crema se întărește, apoi adaugi esență de vanilie, după gust. Tai bucăți 100 grame de fructe și le amesteci în cremă.  

Pasul 4 

image

Torni crema peste blat, nivelezi și dai prăjitura la frigider pentru cel puțin două ore. Îndepărtezi marginile formei și decorezi prăjitura cu fructele rămase.

FOTO: Shutterstock