Cheesecake cu fructe, gata în doi timpi și trei mișcări
Dacă eşti în căutarea unui desert de primăvară spectaculos, te poţi opri la acest cheesecake cu fructe. Este aspectuos și absolut delicios. Îţi arătăm cum să-l prepari pas cu pas!
Primăvara aduce o mulţime de ocazii de sărbătoare, cum sunt sărbătorile pascale care se apropie. Când găzduiești o petrecere, o masă în familie sau o aniversare şi vrei să ai un desert simplu de făcut, dar apreciat de invitaţi, încearcă un cheesecake! Îl poţi completa cu orice fructe de sezon doreşti. Căpșunile sunt speciale, gustoase, chiar dacă sunt folosite ca atare, fără a face din ele vreo glazură sau sos pentru servire.
Ingrediente pentru cheesecake cu fructe
Pentru blat:
200 g biscuiți graham
50 g fulgi de cocos
70 g zahăr brun
120 g unt
Pentru cremă:
300 g frișcă lichidă
700 g cremă de brânză, la temperatura camerei
100 g zahăr
30 ml zeamă de lămâie
esență de vanilie
200 g fructe
Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu caramel, fără coacere. Un răsfăţ uşor de preparat
Mod de preparare pas cu pas
Pas 1
Zdrobești biscuiții până când capătă o consistență fină. Adaugi zahărul, fulgii de cocos și torni untul topit. Amesteci până când se omogenizează.
Pasul 2
Tapetezi cu hârtie de copt o formă de copt, pui blatul, îl nivelezi și-l presezi ușor cu un pahar. Îl dai la frigider, să se întărească, cel puțin o oră.
Vezi și: Reţetă foarte simplă de cheesecake New York cu coacere
Pasul 3
Combini crema de brânză cu frișca, zahărul și zeama de lămâie. Mixezi până când crema se întărește, apoi adaugi esență de vanilie, după gust. Tai bucăți 100 grame de fructe și le amesteci în cremă.
Pasul 4
Torni crema peste blat, nivelezi și dai prăjitura la frigider pentru cel puțin două ore. Îndepărtezi marginile formei și decorezi prăjitura cu fructele rămase.
FOTO: Shutterstock