Cheesecake cu zmeură fără coacere. Încearcă reţeta când n-ai timp de pierdut în bucătărie
Este ceva deosebit de delicios la cheesecake-ul făcut cu fructe de pădure, mai ales cu zmeură. Când nu vrei să deschizi cuptorul şi să prepari un desert rapid, aceasta este reţeta de care ai nevoie.
Acest cheesecake nu-ţi ia mult timp de preparare şi poate fi servit într-o varietate de moduri. Este 100% fără coacere, ceea ce-l face o opțiune excelentă dacă, adesea, cuptorul îţi strică multe prăjituri. Poţi face un cheesecake la tavă mai mare sau porţii individuale în forme mici, după nevoile tale. Porțiile individuale sunt grozave atunci când sunt servite la o petrecere sau la o întâlnire între amici.
Ingrediente necesare pentru opt porţii de cheesecake cu zmeură
400 g biscuiţi digestivi
150 g unt
200 g zmeură
100 g zahăr
100 ml apă
1 plic gelatină roşie
Pentru crema de brânză:
600 g cremă de brânză
500 ml smântână pentru frişcă
250 g zahăr pudră
100 ml lapte călduţ
2 pliculeţe gelatină incoloră
Te-ar mai putea interesa: Choux-uri cu frişcă şi zmeură
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul moale până la omogenizare. Întinzi amestecul într-o tavă rotundă, cu marginile detaşabile, tapetată cu folie alimentară. Tasezi şi introduci tava în frigider.
Mixezi zahărul cu zmeura, păstrând o parte pentru ornat, şi le pui pe foc mic până la topirea zahărului. Laşi gelatina 10 minute la hidratat într-un pahar de apă rece, apoi o amesteci cu zmeura, amestecând continuu câteva minute. Acoperi cu aceasta blatul de biscuiţi, apoi reintroduci tava la frigider.
Vezi si: Cheesecake cu caramel, fără coacere. Un răsfăţ uşor de preparat
Pentru crema de brânză, amesteci crema de brânză cu zahărul şi smântâna bătută. Dizolvi gelatina incoloră în lapte şi o încorporezi în compoziţie. Torni amestecul de cremă de brânză în tavă şi nivelezi. Dai tava din nou la rece, peste noapte. La servire, ornezi cu zmeură.
FOTO: Shutterstock