Cheesecake cu piersici, desertul complet
Cheesecake-ul este prăjitura ideală când ţi-e poftă de ceva dulce! Îţi propunem o reţetă inedită, cu piersici, de încercat în zilele de weekend!
Ai nevoie de
Pentru aluat
150 g făină
1 linguriţă zahăr
1 praf sare
1 lingură apă rece
1 ou
90 g unt
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
4-5 linguri smântână
4-5 ouă
200 g zahăr
40 g făină
1 plic zahăr vanilat
2-3 piersici, din compot
Mod de preparare
Pentru aluat, omogenizezi făina cu zahărul, sarea, apa rece, oul şi untul. Frămânţi şi pui la frigider aluatul cel puţin 2 ore. Întinzi aluatul potrivit de gros, îl aşezi într-o formă termorezistentă, tapetată. Îl înţepi din loc în loc. Pentru umplutură, amesteci brânza cu smântâna, ouăle, zahărul şi făina, iar la final adaugi zahărul vanilat. Răstorni umplutura peste aluat. Deasupra aşezi jumătăţi de piersici bine scurse. Dai tava la cuptor până se rumeneşte uşor.