Coroniţă de miel

1 53926 original jpg jpeg

Ingrediente:1 bucată coastă de miel cu cotlet, 6 tulpini ţelină,5 morcovi, 6 roşii,4 căţei usturoi, coaja rasă de la o lămâie, 3 cepe roşii,4 ouă, ulei de măsline, sare, piper,2 legături pătrunjel,1 lingură busuioc tocat, 6 chifle,6 frunze dafin.

Cum se prepară:

1 Se spală bucata de coastă,se şterge cu prosoape absorbante,se unge cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare şi piper,d­upă gust. Tulpinile de ţelină se spală şi se taie mărunt,iar morcovii se taie cubuleţe mici. Roşiile se taie pe jumătate,se scot seminţele şi se taie cubuleţe. Usturoiul şi o ceapă se curăţă şi se toacă mărunt,iar celelalte cepe se taie bucăţi mari.

2 Se scoate miezul din chifle şi se amestecă cu 6 linguri de ulei de măsline,ouăle,pătrunjelul tocat mărunt,busuiocul,sare şi piper,după gust. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate,coaja de lămâie,ţelina,morcovii şi roşiile şi se omogenizează bine.

3 Într-un vas rotund uns,se pun frunzele de dafin,se aşază costiţa de miel ca o coroniţă şi se prinde cu aţă sau cu scobitori. Se umple interiorul cu amestecul preparat şi pe lângă ea se aşază ceapa roşie tăiată mai mare. Se pune un pahar cu apă şi se introduce în cuptorul preîncălzit circa 45-50 de minute. Dacă mai este nevoie,se mai adaugă apă.