Covrigi de casă, chiar la tine acasă!

1 84712 original jpg jpeg

Cu sare, mac sau susan, covrigii constituie pentru mulţi români micul-dejun. Se găsesc peste tot, însă ce ai spune dacă i-ai face chiar tu acasă? Sunt mai sănătoşi, mult mai gustoşi şi se fac în doar 15 minute. 

Ingrediente

- 500 grame de făină

- 25 grame drojdie 

- 250 ml lapte cald 

- o lingură de sare 

- 30-50 ml ulei

Mod de preparare

Peste făina cu drojdie se toarnă laptele cald, până când aceastase mărunţeşte. Se formează astfel aluatul. Se adaugă sarea şi uleiul şi se frământă cu multă tragere de inimă. 

Lasă totul la dospit în jur de o oră.  Apoi rupe o bucată de aluat şi modelează forma de covrig dorită. Mai lasă-i puţin să îşi tragă sufletul, cam vreo 15 minute. Apoi opăreşte-i cu apă fiartă timp de un minut, presară mac sau susan şi trimite-i pe toţi la cuptor. 

După 15 minute, covrigii tăi sunt gata, numai buni de savurat!