Covrigi de casă, chiar la tine acasă!

1 84712 original jpg jpeg

Cu sare, mac sau susan, covrigii constituie pentru mulţi români micul-dejun. Se găsesc peste tot, însă ce ai spune dacă i-ai face chiar tu acasă? Sunt mai sănătoşi, mult mai gustoşi şi se fac în doar 15 minute. 

Ingrediente

- 500 grame de făină

- 25 grame drojdie 

- 250 ml lapte cald 

- o lingură de sare 

- 30-50 ml ulei

Mod de preparare

Peste făina cu drojdie se toarnă laptele cald, până când aceastase mărunţeşte. Se formează astfel aluatul. Se adaugă sarea şi uleiul şi se frământă cu multă tragere de inimă. 

Lasă totul la dospit în jur de o oră.  Apoi rupe o bucată de aluat şi modelează forma de covrig dorită. Mai lasă-i puţin să îşi tragă sufletul, cam vreo 15 minute. Apoi opăreşte-i cu apă fiartă timp de un minut, presară mac sau susan şi trimite-i pe toţi la cuptor. 

După 15 minute, covrigii tăi sunt gata, numai buni de savurat! 



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg