Covrigei crocanţi - reţetă

1 64914 original jpg jpeg

Se presupune că într-o noapte, un ucenic de brutar american, neglijent, a uitat în cuptorul stins covrigii moi, care în ziua următoare au devenit crocanţi, de-a dreptul divini. Pe deasupra, a ieşit la iveală şi faptul că astfel se păstrează mult mai mult timp.

Ingrediente necesare

50 ml lapte

20 g drojdie proaspătă

1 kg făină superioară

3 linguriţe sare

250 g untură

150 g smântână

300 mk apă

Glazură de sare şi făină

3 linguri făină

3 linguri sare

6-7 linguri apă

Pregătire:circa 20 minute

Odihnire:circa 40 minute

Coacere:circa 60 – 90 minute

Mod de preparare

1.       Se dizolvă drojdia în lapte. Se cerne făina într-un bol,se omogenizează cu sarea şi se încorporează untura. Se face o adâncitură în mijloc,se toarnă smântâna,laptele cu drojdia şi apa.

2.       Se începe frământarea cu mâinile. Când se încheagă,se pune pe o planşetă şi se frământă 4-5 minute,până devine un aluat tare,care nu se mai lipeşte nici de planşeta,nici de mâini. Se pune înapoi în bol,se acoperă şi se lasă la odihnă 30 – 40 de minute.

3.       Se începe modelarea. Se taie o bucată din aluat,se întinde prin rurale într-o bagetă subţire,cu diametrul de circa 3 mm,după care se împarte în bucăţi de 35 cm lungime,cărora li se dă forma de covrig. Covrigeii se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Între timp se incinge cuptorul la 220 ° C.

4.       Se umple o tavă,care se introduce în cuptorul fierbinte şi se coc covrigeii timp de 12-15 minute. După ce s-au scos,covrigeii se stropesc cu glazură de sare şi făină (pentru care ingredientele se omogenizează,până se obţine un amestec de consistenţa smântânii) şi se mai introduc în cuptor pentru două minute.

Sfat:Covrigeii rămân mult timp crocanţi dacă se păstrează într-o pungă de pânză sau hârtie,într-un loc uscat.

Citeşte mai multe reţete de brutărie în cartea “Fii brutar la tine acasă!”de Tothne Libor Maria,de la Editura Casa.

0dca9008bb0ba4504af36895c8b037ef jpg jpeg


Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg