Secretul unui aluat fraged

1 61770 original jpg jpeg

Aflam din acest articol care este secretul unui aluat fraged, care sunt ingredientele naturale si proaspete de care ai nevoie pentru ca prajitura sa-ti iasa perfect.

Prăjitura sau plăcinta cu aluat fraged se face,în primul rând,cu dragoste şi bucurie pentru cei dragi. Acesta este ingredientul principal şi de bază ca să îţi iasă un aluat fraged,pe care să îl foloseşti cum doreşti. În al doilea rând,ca aluatul tău să fie fraged,ai nevoie de ingrediente cât mai naturale şi cât mai proaspete.

Secretul unui aluat fraged – nu uita să cerni făina înainte de a o folosi pentru aluat

Pentru aluatul fraged ai nevoie de făină de cea mai bună calitate. După aceea,este neapărat necesar ca făina să fie cernută înainte de a fi amestecată cu ingredientele. Unele persoane poate îşi mai aduc aminte din copilărie,când bunica punea făina undeva sus,la căldură,cu câteva zile înainte de a face plăcinte sau cozonaci.

Deci,făina trebuie să fie la temperatura camerei,chiar caldă şi să fie cernută de câte ori vrei în funcţie de ce fel de aluat vrei să faci (de exemplu,făina pentru aluatul fraged de cozonac se cerne de 3 ori). Cernerea făinii are ca scop aerisirea ei,aşa că aluatul va ieşi pufos şi fraged.

Secretul unui aluat fraged – ingredientele să fie la temperatura camerei

Toate ingredientele care urmează să fie folosite pentru aluat,trebuie să fie lăsate la temperatura camerei,iar apa sau laptele pentru un aluat fraged trebuie să fie cald. De preferat să se amestece apa sau laptele,care să fie călduţe împreună cu puţin zahăr,drojdia şi puţină făina,să se amestece bine compoziţia care arată ca o smântână groasă şi să fie lăsată la crescut undeva unde este cald (amestecul se numeşte maia).

Secretul unui aluat fraged – se frământă şi se trânteşte aluatul în vas

Compoziţia maia se pune în mijlocul făinii pentru aluat,unde se face o gaură. Apoi se toarnă şi restul ingredientelor şi începe să se frământe. Toate ar trebui să se pună treptat,să se încorporeze mai bine,fără cocoloaşe. Mâinile şi vasul în care se frământă trebuie unse cu unt,ulei sau untură.

După ce s-a frământat bine,aluatul se aruncă în vas de câteva ori. Se pune vasul pe podea,se ia tot aluatul cu ajutorul mâinilor şi se lasă să cadă în vas. Se acoperă cu un prosop şi se lasă la crescut într-un loc cald,fără zgomot sau curent. După ce a crescut se taie,se modelează pentru ce aveţi nevoie.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg