Cozonac cu mac ca la mama acasă

Delicios şi pufos, cozonacul cu mac este o reţetă ce trebuie preparată de sărbători, căci are un gust aparte.
Dificultate mare
Preparare 2h
1 cozonac
Ai nevoie de
Pentru aluat
5 gălbenuşuri
300 g făină
50 g zahăr pudră
120 g unt
4 g drojdie uscată
80 ml lapte
Pentru umplutură
100 g zahăr
200 g mac
apă
2 ouă, pentru uns
Mod de preparare a cozonacului cu mac
Cerni zahărul pudră de 2 ori şi-l mixezi cu gălbenuşurile. Adaugi făina cernută, drojdia şi amesteci toate ingredientele. Torni untul topit şi laptele cald, apoi frămânţi un aluat elastic şi nelipicios.
Pentru umplutură, într-o oală, amesteci macul cu zahărul. Adaugi apă ca să acoperi amestecul şi pui pe foc, până când se evaporă apa. Cât timp macul se răceşte, întinzi aluatul într-un strat de 5 mm pe masa presărată cu făină. Pui macul pe ambele capete, apoi le rulezi spre interior.
Baţi cele 2 ouă şi ungi cozonacul, apoi îl dai la cuptorul încins, aproximativ 50 de minute.