Cum prepari cei mai delicioşi castraveţi bulgăreşti la oţet

1 castraveti bulgaresti la otet jpg jpeg

Friptura la tavă care îmbie toată casă în miezul iernii, când afară e ger, iar mesele în familie ori cu prietenii devin un obicei săptămânal, nu poate fi completă fără “actritură”. Cei mai delicioşi castraveţi la oţet se prepare după o reţetă simplă, iar singura grijă este să-I alegi pe cei potriviţi pentru a te asigura că nu se înmoaie.

Castraveţii bulgăreşti la otet sunt delicioşi, dar şi sănătoşi, căci au un conţinut de calciu şi de acid folic.

Ingrediente pentru castraveţii bulgăreşti

Pentru a obţine un borcan de castraveţi bulgăreşti, ai nevoie de următoarele ingrediente, potrivit avantaje.ro

  • 8 castraveţi
  • 70 ml oţet
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriţă sare grunjoasă
  • 10 boabe de piper
  • 10 boabe de muştar
  • o foaie dafin
  • câteva rondele de ceapă
  • 100 ml apă

În funcţie de numărul de borcane pe care vrei să-l obţii, multiplici cantităţile.

Citeşte şi: Fasole verde cu usturoi, o reţetă super delicioasă şi uşor de gătit

Cum prepari castraveţii bulgăreşti

Întâi de toate, spală bine borcanele şi sterilizează-le în cuptor, la foc mic, aproximativ 10 minute. Stinge focul, dar mai lasă borcanele 10-15 minute înauntru.

Spală castraveţii şi taie ceapa solzişori. Pune în borcan castraveţii, 5-6 solzişori de ceapă, frunza de dafin, boabele de piper şi de muştar. Deasupra castraveţilor presară sare şi zahăr. Pune 70 ml oţet în borcan, iar restul umple cu apă.

Pune capacele, verifică să nu curgă zeama din borcan, agită puţin fiecare borcan pentru a se dizolva sarea şi zahărul.

Pune-le la fiert, la bain marie, 20-30 de minute. Apa în care fierb trebuie să ajungă aproape de gura borcanului. Când castraveţii şi-au schimbat culoarea, scoate borcanele şi acoperă-le cu prosoape. Lasă-le să se răcească, apoi depozitează-le în cămară.