Deliciu cu nuci şi rahat

1 72673 original jpg jpeg

Vrei un desert delicios, cu o umplutură dulce? Atunci trebuie să le prepari celor dragi această reţetă.

Ai nevoie de

Pentru aluat

350 g făină

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

2 linguriţe nucşoară

1 linguriţă scorţişoară

125 g unt

175 g zahăr

1 ou

4 linguri miere

Pentru umplutură

100 g miez de nuci

4-5 curmale

100 g rahat,tăiat

2 linguriţe cacao

1 praf de scorţişoară,opţional

Pentru decor

feliuţe de rahat,opţional

feliuţe de nucă de cocos,opţional

Mod de preparare

Cerni făina într-un vas şi o amesteci cu bicarbonatul de sodiu,nucşoara şi scorţişoara. Adaugi untul şi mixezi până când compoziţia devine fărâmicioasă. Încorporezi zahărul şi amesteci. Baţi oul cu mierea,le omogenizezi în compoziţie şi frămânţi până când se leagă aluatul,apoi îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai la frigider 15 minute.

Între timp,prepari umplutura. Pui toate ingredientele într-un blender şi amesteci până obţii o pastă fină. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Întinzi aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină până obţii o foaie nu foarte groasă. Decupezi forme rotunde,le aşezi în tavă,pui o linguriţă din umplutură şi le îndoi,fără să le suprapui marginile. Le dai la cuptorul încălzit,în prealabil,12-15 minute. Când s-au răcit,le decorezi,dacă vrei,cu feliuţe de rahat şi de nucă de cocos.