Deliciu cu stafide

Vrei să faci o surpriză celor dragi şi să le prepari un desert rapid, dar eşti în pană de idei? Uite un dulce simplu, dar gustos pe care nu cred că-l va refuza vreunul dintre ei!
Ingrediente:200 g orez,600 ml lapte,4 linguri zahăr,1 esenţă de vanilie,1/2 lămâie,2 gălbenuşuri
Pentru sos:4 linguri zahăr,100 ml apă,150 g stafideCum se prepară:
1 Se toarnă laptele într-o oală,se adaugă zahărul,bucăţi de coajă de lămâie,se lasă să dea în fiert şi se pune orezul spălat bine. Se lasă să fiarbă,la foc mic,25-30 de minute,amestecând din când în când cu o lingură din lemn. Se opreşte focul,se scoate coaja de lămâie,se pune esenţa de vanilie şi se lasă acoperit 10 minute. La final,se încorporează gălbenuşurile şi se lasă să se răcească.
2 Pentru sos,se caramelizează zahărul,se adaugă apa şi se lasă până se topeşte. Se pun stafidele,se dă în câteva clocote şi se lasă să se răcească. Se pune orez în cupe,se toarnă deasupra sos cu stafide şi se introduce la frigider pentru o oră.