Desert aromat. Baclava cu nucă, una dintre vedetele culinare ale toamnei

Preparatele dulci turceşti sunt cunoscute pentru dulceaţa şi aromele intense. Îţi arătăm cum să faci mai uşor, în propria bucătărie, baclava cu nucă.

image

Nucile se numără printre roadele-vedetă ale toamnei. Pe lângă faptul că schimbă radical deserturile de sezon, inclusiv baclavaua, nucile sunt surse importante de acizi graşi Omega-3, care îmbunătăţesc funcţia creierului, combătând stresul şi reducând riscul de depresie. Nucile îmbunătăţesc şi calitatea somnului. Reprezintă o sursă bună de melatonină (hormonul somnului). Mai multe studii au arătat că persoanele care mănâncă des nuci şi preparate culinare care le conţin sunt mai puţin predispuse la boli cardiovasculare, comparativ cu cei care nu mănâncă deloc.

Ingrediente

230 g unt

500 g foi de aluat

250 g nuci măcinate

½ linguriţă de scorţişoară

½ linguriță ienibahar măcinat

¼ linguriăţă nucşoară măcinată

Pentru sirop:

250 g zahăr

150 g miere

240 ml apă

scorţişoară

½ lămâie, feliată

2 linguri suc de lămâie

2 picături apă de trandafiri, opțional

50 g nuci măcinate, pentru decor

Mod de preparare

Laşi la dezgheţat foile. Amesteci nucile măcinate cu scorțișoara, ienibaharul și nucșoara. Tapetezi o tavă rotundă.

Pui o foaie de aluat pe foaia de copt pregătită. Ungi cu unt topit, apoi repeți până obții 12 straturi de foi.

Adaugi umplutura de nucă şi o întinzi. Continui cu restul de foi. Ungi cu unt topit, apoi repeți până obții încă 12 straturi de aluat.

Vezi şi: Sendvişuri de biscuiţi cu cremă de nucă. Alungă stresul şi te energizează!

Tai baclavaua pornind din mijloc spre margini pentru a forma deja feliile. Torni jumătate din untul rămas și-l uniformizezi. Introduci tava în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute la foc iute, apoi reduci intensitatea focului şi coci alte 30 de minute.

Pentru sirop, combini zahărul, mierea, apa, scorțișoara și lămâia pe foc mediu și la aduci la fierbere. Reduci focul și laşi la fiert alte zece minute. Înglobezi zeama de lămâie și apa de trandafiri în sirop.

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu pere şi nuci, perfectă pentru cei ce evită fructele

Înainte de a turna siropul peste baclava, scoți feliile de lămâie. Cât timp baclavaua este încă fierbinte, torni siropul peste ea.

Laşi la răcit cel puţin patru ore sau peste noapte. Înainte de servire, ornezi cu nuci măcinate.

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg