Desert cu fructe de sezon: prăjitura cu firimituri şi caise

1 75221 original jpg jpeg

Descoperă cum se prepară această reţetă de prăjitură cu fructe!

Ai nevoie de

Pentru blat250 g făină40 g unt20 g drojdie40 g zahăr1 ou125 ml laptePentru umplutură500 g jumătăţi de caise500 g brânză de vaci200 g zahăr100 ml smântână2 linguri făină2 ouă1 pacheţel de zahăr vanilatPentru firimituri150 g făină150 g zahăr100 g unt la temperatura camerei

Dizolvi drojdia în laptele cald, apoi o amesteci cu făina, zahărul şi oul. Adaugi untul la temperatura camerei şi frămânţi până când obţii un aluat moale, dar care nu se mai lipeşte de degete. Îl acoperi şi-l laşi să crească până când îşi dublează volumul.

Între timp, freci ouăle cu zahărul până când obţii o consistenţă spumoasă. Adaugi brânza de vaci, bine scursă, smântâna, făina şi zahărul vanilat, apoi omogenizezi.

Întinzi o foaie din aluat, pe care o aşezi într-o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt. Pui umplutura de brânză, nivelezi şi aşezi din loc în loc jumătăţi de caise cu scobitura în sus.

Omogenizezi ingredientele pentru firimituri până obţii un aluat nisipos, pe care-l pui peste caise. Dai tava la cuptor aproximativ 50 de minute sau până când prăjitura se rumeneşte uşor.