Desert cu fructe. Tartă cu merişoare şi bezea

Această plăcintă cu bezea şi merişoare este delicioasă. Are o aromă intensă de fructe, care se potrivește bine cu bezeaua. Găseşte reţeta în cele ce urmează!

image

Îţi arătăm cum să faci de la zero această tartă cu fructe şi bezea. Din cele de mai jos, afli care sunt ingredientele din care poţi prepara aluatul de tartă, baza acestui preparat. Desigur, dacă nu ai timpul necesar, poţi înlocui aluatul de casă cu unul din comerţ. Nu înlocui, însă, un ingrediente din umplutură: merişoarele. Acestea reduc riscul apariţiei afecţiunilor cronice precum diabetul, bolile de inimă sau accidentul vascular cerebral. Aceste afecţiuni sunt ţinute la distanţă graţie polifenolilor care se găsesc în compoziţia merişoarelor, un tip de antioxidanţi ce asigură buna funcţionare a organismului.

Ştiai că, datorită normalizării tensiunii arteriale, lipidelor, proteinei C reactive, pesoanele care consumă zilnic merişoare sau suc de merişoare au un risc cu 10% mai mic de a suferi de boli de inimă şi cu 15% mai mic de a se confrunta cu un atac vascular cerebral? Specialiştii subliniază că în compoziţia merişoarelor se află o cantitate de polifenoli mult mai mare decât în mere, afine, struguri sau cireşe.

Ingrediente:

250 g făină

125 g unt

2 gălbenuşuri

1 vârf de cuţit sare

50 ml apă rece

Pentru umplutură:

340 g merişoare

250 g zahăr

¼ cană suc portocală

¼ cană apă

2 linguriţe coajă portocală bio

¼ linguriţă sare

2 ouă întregi

2 gălbenușuri

100 g unt

Pentru bezea:

5 albuşuri

200 g zahăr

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu piersici şi brânză

Mod de preparare

Omogenizezi făina cu untul până capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi gălbenuşurile, sare şi omogenizezi înainte de a adăuga şi apa rece. Ţii aluatul la frigider o jumătate de oră, apoi îl întinzi în foaie dreptunghiulară pe care o aşezi într-o tavă dreptunghiulară. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa zece minute.

Pentru umplutură, amesteci ouăle întregi și gălbenușurile. Separat, combini merișoarele, zahărul, apa, sarea, coaja şi sucul de portocală. Le pui pe foc mediu, zece minute, pasând din când în când cu un zdrobitor. Strecori amestecul printr-o strecurătoarea medie.

Vezi şi: Tartă cu pere caramelizate

Bați ouăle și gălbenușurile în amestecul de merişoare şi aşezi iar vasul pe foc pentru alte cinci minute. Amesteci constant până când compoziţia se îngroaşă. Înglobezi, treptat, untul şi treci amestecul prin strecurătoarea fină. La final, îl transferi peste aluatul de tartă şi dai la cuptor circa cinci minute.

Mixezi albușurile cu zahărul şi treci spuma în tavă. Introduci tava în cuptor pentru alte 15 minute. Laşi la răcit şi introduci tava în frigider peste noapte, înainte de servire. Ornezi cu fructe la alegere.

FOTO: Shutterstock



Recente

Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg