Desert cu fructe. Tartă cu merişoare şi bezea
Această plăcintă cu bezea şi merişoare este delicioasă. Are o aromă intensă de fructe, care se potrivește bine cu bezeaua. Găseşte reţeta în cele ce urmează!

Îţi arătăm cum să faci de la zero această tartă cu fructe şi bezea. Din cele de mai jos, afli care sunt ingredientele din care poţi prepara aluatul de tartă, baza acestui preparat. Desigur, dacă nu ai timpul necesar, poţi înlocui aluatul de casă cu unul din comerţ. Nu înlocui, însă, un ingrediente din umplutură: merişoarele. Acestea reduc riscul apariţiei afecţiunilor cronice precum diabetul, bolile de inimă sau accidentul vascular cerebral. Aceste afecţiuni sunt ţinute la distanţă graţie polifenolilor care se găsesc în compoziţia merişoarelor, un tip de antioxidanţi ce asigură buna funcţionare a organismului.
Ştiai că, datorită normalizării tensiunii arteriale, lipidelor, proteinei C reactive, pesoanele care consumă zilnic merişoare sau suc de merişoare au un risc cu 10% mai mic de a suferi de boli de inimă şi cu 15% mai mic de a se confrunta cu un atac vascular cerebral? Specialiştii subliniază că în compoziţia merişoarelor se află o cantitate de polifenoli mult mai mare decât în mere, afine, struguri sau cireşe.
Ingrediente:
250 g făină
125 g unt
2 gălbenuşuri
1 vârf de cuţit sare
50 ml apă rece
Pentru umplutură:
340 g merişoare
250 g zahăr
¼ cană suc portocală
¼ cană apă
2 linguriţe coajă portocală bio
¼ linguriţă sare
2 ouă întregi
2 gălbenușuri
100 g unt
Pentru bezea:
5 albuşuri
200 g zahăr
Te-ar mai putea interesa: Tartă cu piersici şi brânză
Mod de preparare
Omogenizezi făina cu untul până capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi gălbenuşurile, sare şi omogenizezi înainte de a adăuga şi apa rece. Ţii aluatul la frigider o jumătate de oră, apoi îl întinzi în foaie dreptunghiulară pe care o aşezi într-o tavă dreptunghiulară. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa zece minute.
Pentru umplutură, amesteci ouăle întregi și gălbenușurile. Separat, combini merișoarele, zahărul, apa, sarea, coaja şi sucul de portocală. Le pui pe foc mediu, zece minute, pasând din când în când cu un zdrobitor. Strecori amestecul printr-o strecurătoarea medie.
Vezi şi: Tartă cu pere caramelizate
Bați ouăle și gălbenușurile în amestecul de merişoare şi aşezi iar vasul pe foc pentru alte cinci minute. Amesteci constant până când compoziţia se îngroaşă. Înglobezi, treptat, untul şi treci amestecul prin strecurătoarea fină. La final, îl transferi peste aluatul de tartă şi dai la cuptor circa cinci minute.
Mixezi albușurile cu zahărul şi treci spuma în tavă. Introduci tava în cuptor pentru alte 15 minute. Laşi la răcit şi introduci tava în frigider peste noapte, înainte de servire. Ornezi cu fructe la alegere.
FOTO: Shutterstock