Desertul îndrăgostiţilor. Tartă cu căpşuni

Surprinde-ţi partenerul cu o tartă cu inimioare delicioasă! Pentru a grăbi timpul petrecut în bucătărie, poţi alege un aluat gata făcut, dar, dacă vrei să obţii o tartă mai gustoasă, rezervă puţin timp pentru a face aluatul. Îţi arătăm cum să-l prepari de la zero.

image

Când te gândeşti la iubire, este posibil să-ţi fugă gândul la Paris, iar unul dintre deserturile reprezentative ale Franţei este aşa-numită tarte aux fraises sau tartă clasică cu căpșuni, la care se adaugă o umplutură cremoasă peste care se pune un strat de căpșuni. Pentru această umplutură, este nevoie să baţi patru gălbenușuri cu şase linguri de zahăr la care adaugi patru linguri amidon de porumb, apoi 350 ml de lapte fierbinte, în fir subţire, amestecând continuu. Aşezi vasul pe foc mic şi amesteci până când ajunge la punctul de fierbere şi se îngroaşă. La final, mai e nevoie să pui o linguriţă esenţă de vanilie. În cele de mai jos, am simplificat reţeta şi am folosit o umplutură bogată în căpşuni şi inimioare din aluat.

Ingrediente pentru opt porţii

Pentru aluat:

200 g făină

50 g zahăr

1 vârf cuțit sare

1 lingură apă rece

1 ou

100 g unt

Pentru umplutură:

500 g căpşuni

300 g zahăr

2-3 linguri pesmet

2 pliculeţe zahăr vanilat

Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu frişcă şi căpşuni

Cum să faci tartă cu căpşuni

Omogenizezi făina cu untul până capătă o consistență sfărâmicioasă. Adaugi zahărul, sarea, oul și apa. Frămânți, înfăşori aluatul în folie alimentară și-l introduci în frigider două ore.

Întinzi aluatul într-o foaie rotundă, păstrând o parte pentru decor. Aşezi foaia într-o formă termorezistentă, unsă cu unt. Ai grijă să acoperi marginile şi să tai surplusul. Înțepi aluatul din loc în loc. Presari pesmetul.

Vezi şi: Tartă cu brânză şi gem de căpşuni

Separat, amesteci căpşunile feliate cu zahărul tos şi zahărul vanilat, apoi le aşezi peste aluat. Tai aluatul în formă de inimi pe care le pui peste fructe. Introduci tava în cuptorul preîncălzit până când se rumeneşte.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg