Desert rapid, cu care mergi la sigur! Tort răsturnat cu ananas şi merişoare

Vei adora acest desert răsturnat cu ananas, cu marginile lipicioase, caramelizate! Este fraged, bogat în ananas aromat, dar şi aspectuos. Nu poți să nu zâmbești la vederea acestui tort cu aspect vesel.

image

Ca o tarte tatin franțuzească, desertul răsturnat este asamblat și copt cu fructe în partea de jos și aluatul deasupra. La final, tortul este răsturnat cu susul în jos, lăsând să se vadă un strat frumos de fructe cu caramel. Acesta este un desert clasic şi nu poți greși cu un clasic. Se prepară rapid, chiar şi într-o tigaie și o vei adăuga în mod sigur în caietul tău de reţete.

De ce să foloseşti ananas şi nu alt fruct? Îmbunătăţeşte digestia şi fluidizează sângele. Mai mult, conţine bromelaină, o enzimă digestivă care descompune proteinele şi stimulează organismul să producă substanţe ce pot ajuta la reducerea durerii şi inflamaţiei, în special la nivelul mucoasei nazale şi a sinusurilor. Fructul este recomandat şi persoanelor cu probleme cardiovasculare, pentru că bromelaina previne formarea chegurilor de sânge şi apariţia accidentelor vasculare cerebrale.

Ingrediente pentru şase porţii

6 ouă

200 g zahăr

120 g făină

1 vârf de cuţit sare

1 plic praf de copt

3 pere

2 linguri apă

1 conservă ananas, rondele

merişoare

mentă proaspătă

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă răsturnată cu pere caramelizate

Mod de preparare

Scoţi rondelele de ananas şi le laşi la scurs. Într-o tavă rotundă, caramelizezi 80 de grame de zahăr cu două linguri de apă.

Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi praful de copt, sarea, făina şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă tare pe care o înglobezi uşor în compoziţie.

Aşezi rondelele de ananas în tavă şi torni peste acestea amestecul de ouă. Nivelezi şi introduci tava aproximativ 20 de minute.

Vezi şi: Prăjitură cu fructe, reţetă super simplă

La final, aşezi un platou sau altă tavă deasupra şi răstorni. Ornezi cu merişoare. Porţionezi numai după răcirea completă şi serveşti cu mentă proaspătă.

FOTO: Shutterstock