Pepenele verde, prietenos cu dieta keto? Află ce spun experții!

Delicios şi răcoritor pe timp de vară, pepenele verde te hidratează bine şi este o sursă bună de mai multe elemente nutritive, inclusiv vitaminele C și A. Ţii dietă keto şi te întrebi dacă pepenele verde este potrivit pentru tine? Vezi ce părere au specialiştii în nutriţie!

image

Pepenele verde conține antioxidanți, ca licopenul, care îmbunătățeşte sănătatea inimii. S-ar putea să te întrebi dacă pepenele verde se poate încadra în dieta keto, un tip de regim care implică reducerea aportului de carbohidrați și consumul unei cantități mari de grăsimi sănătoase. Având în vedere că dieta keto este extrem de restrictivă, multe fructe sunt considerate interzise, ceea ce îi face pe unii să considere că nici pepenele nu ar fi potrivit.

Conținutul de carbohidrați din pepene verde

Cele mai multe fructe sunt bogate în carbohidrați, iar cei care urmează dieta keto le pot consuma în cantități mici. În comparație cu alte tipuri de fructe, pepenele verde are un conținut relativ scăzut de carbohidrați, conform Healthline. Circa 150 de grame de pepene verde îţi aduce aproximativ 11 grame de carbohidrați și 0,5 grame de fibre, ceea ce înseamnă că are aproximativ 11 grame de carbohidrați.

Dacă pepenele verde se poate încadra sau nu într-o dietă ketogenă depinde de ceea ce mai mănânci în timpul zilei. La o dietă de 2.000 de calorii, ar fi indicat să reduci aportul de carbohidrați la 100 de calorii sau 25 de grame pe zi. De aceea, o singură porție de pepene verde ar putea acoperi aproape jumătate din doza zilnică de carbohidrați. Poţi include pepenele verde într-o dietă keto, dar poate fi nevoie de o planificare atentă și de o reducere a porțiilor pentru a ține sub control aportul zilnic de carbohidrați.

Te-ar mai putea interesa: Pepenele îngraşă? Cât de mult şi cât recomandă nutriţionistul să mâncăm, ca să nu ne afecteze silueta

Ce alte fructe sunt permise în dieta keto?

Reducerea aportului de carbohidrați în regimul keto nu înseamnă că trebuie să renunți la fructe. De fapt, mai multe fructe sunt permise. Printre acestea, se numără citricele, avocado. De altfel, avocado este sărac în carbohidrați, dar bogat în grăsimi și fibre benefice pentru inimă. Anumite tipuri de fructe de pădure pot fi savurate cu moderație: căpșunile, zmeura, murele.

Sfaturile experţilor în nutriţie despre cum să incluzi pepenele în dieta keto

Felicitas Bouche Ocampo, profesor de nutriție în Argentina îi sfătuieşte pe toţi cei care urmează o dietă keto şi doresc să se bucure de dulceaţa pepenelui verde: „Datorită conținutului de apă și fibre, acest fruct poate fi inclus într-o dietă keto, dar în cantități mici. Cantitățile depind de nevoile fiecărui individ. Un exces poate duce la o cantitate excesivă de carbohidrați. Unele rețete keto includ băuturi fără zahăr cu pepene verde, înghețate de pepene verde și lime, salate de pepene verde cu nuci‟.

Vezi și: De ce să nu arunci seminţele de pepene verde

Opinia acesteia este susţinută de Carolina Castro, doctorand în nutriție, din Australia: „Pepenele verde poate fi acceptat într-o dietă keto în funcție de mărimea porției, de exemplu într-o salată de pepene verde în care pui baby spanac, o legătură mică de rucola, două căni de pepene verde tăiat cubuleţe, un avocado mediu, feliat, mentă, o lingură de ulei de măsline extravirgin, o lămâie, câteva migdale mărunţite‟.

O nutriţionistă din Brazilia, Leticia Soares, oferă câteva variante de a include pepenele verde în dieta keto, fără păreri de rău: „Pepenele verde are un conținut relativ scăzut de carbohidrați și-l poți consuma cu moderație într-o dietă keto, sub formă de suc preparat cu alte fructe, ghimbir, mentă și fără adaos de zahăr. De asemenea, poi pregăti un smoothie de pepene verde cu lapte de cocos, pepene verde și fructe de pădure congelate, inclusiv căpșuni, afine și zmeură‟.

FOTO: Pixabay