Strugurii, medicamente naturale. Dar îngraşă sau nu? Ce spun nutriţioniştii

1 83190 original jpg jpeg

Remarcabili prin savoarea lor, strugurii sunt un aliat preţios în lupta împotriva bolilor cardiovasculare. În plus, sunt o sursă importantă de vitamine şi minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Dar îngraşă sau nu? Iată ce spun nutriţioniştii.

Strugurii se află pe primul loc în topul fructelor care îngraşă, atrage atenţia nutriţionistul Mihaela Bilic, aşa că dacă nu vrei să te trezeşti cu câteva kilograme în plus, nu trebuie să consumi mai mult de 300 de grame. 

“Trebuie să consumăm fructele de sezon, pentru că numai toamna avem struguri, prune etc. Este mai important să le mâncăm cu măsură decât să le învinovăţim pentru kilogramele în plus. Este clar însă, într-un top al fructelor care îngraşă cel mai tare că strugurii sunt pe primul loc”, spune Mihaela Bilic, potrivit realitatea.net. 

Drept urmare, dacă îi consumăm cu măsură, strugurii sunt extrem de benefici pentru sănătate.  

Strugurii sunt foarte bogaţi în fibre şi minerale, drept pentru care sunt un veritabil laxativ. Datorită acestui lucru, ei au proprietăţi puternic purificatoare, diuretice şi depurative, fiind recomandaţi în special persoanelor care suferă de constipaţie şi balonare sau celor care vor să urmeze o cură de detoxifiere.  

image

Mai mult, stimulează funcţionarea ficatului şi, totodată, sunt buni şi pentru inimă. Mulţumită polifenolilor, strugurii negri protejează inima şi previn formarea cheagurilor de sânge. 

Totodată, strugurii ne dau energie. Conţinutul bogat în glucide este foarte bine asimilat de organism, mulţumită prezenţei vitaminei B, ceea ce duce la o funcţionare corectă a sistemului muscular şi nervos. 

Strugurii conţin antioxidanţi puternici cunoscuţi sub denumirea de polifenoli, care pot încetini sau preveni multe tipuri de cancer, inclusiv cel de esofag, plămâni, gură, farinx, pancreas, prostată şi colon.

Sursă foto: pixabay.com



Recente

Ciuperci sote cu spanac  Sursa foto shutterstock 1239687739 jpg
hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza  sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg