Desertul zilei. Tartă cu merişoare şi bezea
Cu doar câteva ingrediente de bază şi două borcane cu dulceaţă de merişoare ai putea prepara o tartă delicioasă pentru a-i răsfăţa pe cei dragi ţie!

De îndată ce temperaturile scad, cei mai mulţi dintre noi se gândesc la preparate coapte, cum sunt plăcintele. Este momentul perfect pentru a face o tartă cu merişoare. Bezeaua, crocantă la exterior şi moale în interior, îi conferă nu doar un aspect deosebit, ci şi îmbunătăţeşte reţeta simplă de tartă.
De ce să prepare mai des deserturi cu merişoare? În compoziţia acestora se găsesc multe fibre care ajută organismul să menţină senzaţia de saţietate mai mult timp. În plus, merişoarele sunt sărace în calorii şi au un rol important în reducerea depozitelor de grăsime din corp. Merişoarele conţin flavonoide şi antioxidanţi care scad riscul apariţiei aterosclerozei,o afecţiune ce duce la înfundarea vaselor sangvine prin depozitarea colesterolului pe pereţii interiori.
Ingredinte:
300 g făină
150 g unt
2 ouă
125 g zahăr
1 vârf de cuţit sare
Pentru umplutură:
5 albuşuri
180 g zahăr
450 g dulceaţă de merişoare
Vezi și: Chec cu merișoare
Mod de preparare
Cerni făina într-un bol, faci loc în centrul acesteia şi adaugi untul tăiat bucăţi, ouăle, sarea şi zahărul. Amesteci şi frămânţi până obţii un aluat elastic pe care îl dai la frigider două ore. Întinzi aluatul într-o foaie rotundă.
Tapetezi cu ulei şi făină o formă de tartă şi aşezi aluatul, având grijă să acoperi şi pereţii formei. Îl înţepi din loc în cu o furculiţă. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru zece minute, apoi o laşi la răcit.
Te-ar mai putea interesa: Desert rapid, cu care mergi la sigur! Tort răsturnat cu ananas şi merişoare
Pentru bezea, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul treptat şi baţi până se îngroaşă şi se topeşte zahărul.
Acoperi blatul cu dulceaţă de merişoare. Cu ajutorul unui poş, ornezi tarta cu bezea şi dai tarta la cuptor, pentru un sfert de oră. Înainte să o tai, o laşi să se răcească complet.
FOTO: Shutterstock