Plăcintă cu bezea şi lămâie. Secretele unui desert perfect

Această rețetă de desert cu bezea şi lămâie are tot ce ţi-ai putea dori de la o plăcintă: umplutură cremoasă, acrișoară și dulce de lămâie, bezea pufoasă și o bază crocantă. Află-i toate secretele pentru a-ţi reuşi!

image

Iubitorii de deserturi cu aromă de citrice vor aprecia această plăcintă cu bezea şi lămâie! Nu uita să dai timp de răcire fiecărui strat! Umplutura de lămâie are nevoie de o oră-două la frigider.

Este un preparat dulce pe care îl poţi face cu o zi înainte de un eveniment în familie. Ai putea coace din vreme baza plăcintei şi umplutura, urmând ca a doua zi să acoperi baza de aluat coaptă cu umplutura de lămâie şi cu un strat de bezea pe care să le introduci laolaltă în cuptor pentru câteva minute. Cu siguranță, vei mai coace această plăcintă delicioasă şi cu alte ocazii!

Ingrediente pentru opt porţii

150 g unt

3 ouă

400 g făină

100 g zahăr

100 ml apă

1 plic praf de copt

1 plic zahăr vanilat

Pentru umplutură:

coaja şi zeama de la 3 lămâi bio

250 g zahăr

5 ouă

1 praf de sare

100 g unt

Pentru bezea:

4 albuşuri

250 g zahăr

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu prune şi ciocolată, o combinaţie bogată în antioxidanţi

Mod de preparare

Combini toate ingredientele pentru blat şi introduci aluatul obţinut în frigider pentru o jumătate de oră. Întinzi o foaie rontundă, o aşezi într-o tavă rotundă şi o ungi cu puţin unt. Înţepi aluatul cu o furculiţă. Introduci tava în cuptor zece minute.

Razi coaja lămâilor şi o toci fin. Storci bine lămâile. Mixezi ouăle cu zahărul, sarea și coaja de lămâie. Fierbi amestecul la foc mic, amestecând continuu, până se îngroașă sau aproximativ zece minute.

Vezi şi: Plăcintă cu mere şi scorţişoară. Cum să alegi merele pentru plăcintă

Dai vasul de pe foc şi pui untul tăiat bucăţi pe care-l încorporezi cu ajutorul unui blender pentru a obţine un amestec fin. Adaugi zeama de lămâie, amesteci şi acoperi vasul cu o folie de plastic pentru a nu forma crustă. După răcirea completă, torni compoziţia peste aluatul copt.

Pentru bezea, baţi albuşurile cu zahărul până devin spumă. Torni crema de bezea peste plăcintă şi o mai laşi la cuptor 5-10 minute.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg