Desert răcoros

1 54435 original jpg jpeg

Ce ai nevoie: 400 g frişcă lichidă, 250 g brânză dulce, 100 g zahăr, 100 g biscuiţi, 150 g ciocolată, 150 g fructe confiate, 1 esenţă de vanilie, 2 pliculeţe gelatină.

Pentru decor:

› 50 g ciocolată› 50 g fructe confiateCum se prepară:

Se amestecă frişca bătută bine cu brânza dulce şi cu zahărul până se obţine o cremă foarte fină. Se rup biscuiţii bucăţele,se dă ciocolata pe răzătoare şi se adaugă în crema de brânză împreună cu fructele confiate tăiate mărunt. Gelatina se pune la înmuiat în 100 ml de apă pentru 15-20 de minute.

În compoziţia obţinută se pun esenţa de vanilie şi gelatina topită,dar fără să dea în fiert. Se omogenizează şi se toarnă totul într-o formă de cozonac tapetată cu folie de plastic. Se acoperă desertul şi se dă la rece pentru 2-3 ore. Când este gata,se răstoarnă pe un platou şi se decorează cu ciocolată topită şi cu fructe confiate.