Desert rapid. Biscuiţi cu ghimbir şi scorţişoară
Această reţetă de biscuiţi cu ghimbir nu include timpi de aşteptare pentru ca aluatul să stea la frigider sau să crească. Îţi trebuie numai şapte ingrediente şi puţină răbdare.
Vremea începe să se asemene tot mai mult cu aceea de iarnă şi-ţi trezeşte dorul de sărbătorile de la final de an. Biscuiţii cu scorţişoară, ghimbir şi cuişoare au arome care îţi aduc în casă atmosfera aceea de la sfârşit de decembrie. Îţi arătăm cum să-i prepari pas cu pas! Spre deosebire de alte reţete de biscuiţi care necesită păstrarea la rece a aluatului sau decuparea aluatului, aceasta este rapidă. Trebuie doar să amesteci cele şapte ingrediente şi să iei câte puţin din aluat, cu ajutorul unei linguriţe.
Ingrediente pentru două tăvi
6 ouă
200 g zahăr brun
200 g unt, moale
1 linguriţă cuişoare măcinate
1 linguriţă ghimbir ras
½ linguriţă scorţişoară
400 g făină
Te-ar mai putea interesa: Fursecuri cu susan din 7 ingrediente simple
Mod de preparare
Freci ouăle cu zahărul, adaugi untul şi ghimbirul ras. Înglobezi, pe rând, cuişoarele şi scorţişoara, apoi făina, treptat, trecută printr-o sită.
Tapetezi o tavă. Iei câte puţin din aluat, cu ajutorul unei linguriţe, şi formezi grămăjoare cărora le dai o formă rotundă.
Vezi şi: Fursecuri cu năut şi ciocolată
Le aşezi în tavă pe care o introduci apoi în cuptor, pentru 25 de minute. După coacerea primilor biscuiţi, aşezi în tavă şi biscuiţii rămaşi.
FOTO: Shutterstock