Răsfăţ energizant şi răcoros. Mousse de cafea

Mâncarea este o modalitate excelentă de a ajunge la inima cuiva, în special un desert, cu atât mai mult dacă este de casă. Acest mousse de cafea va face impresie bună cu siguranță.

image

Rețeta de mousse de ciocolată este destul de simplă și o poţi folosi pentru torturi şi prăjituri sau pentru a o servi la pahar, ca un desert rece pe care îl poţi împărţi cu prietenii. Pentru a obține acea textura aerisită de mousse, ai nevoie de smântână pentru frişcă pe care o îndulceşti.

În ceea ce privește aroma, cafeaua solubilă este mai bună decât un espresso. Rețineți că nu toată cafeaua instant este la fel; unele sunt mai drăguțe decât altele, așa că obțineți lucrurile bune. Pentru decor, poţi pune ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră rasă, frișca sau biscuiţi de cacao zdrobiți. Este important ca mousse-ul să stea la frigider cel puțin o oră înainte de servire pentru a te asigura că este rece și că are textura potrivită, spumoasă.

Ingrediente necesare pentru patru porţii

150 g cremă de brânză

150 g mascarpone

100 g zahăr

1 lingură cafea solubilă

200 ml smântână pentru frişcă

1 plic gelatină

ciocolată neagră, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Cum să pregăteşti cel mai bun tort de mousse cu cafea şi caramel

Cum să faci mousse de cafea

Combini crema de brânză cu mascarpone. Adaugi zahărul şi amesteci până obţii o compoziţie cremoasă. Încorporezi cafeaua solubilă în 50 ml de smântână şi amesteci.

După omogenizare, adaugi amestecul în cremă. Procedezi la fel cu restul de smântână după ce o baţi frişcă.

Vezi şi: Cheesecake cu mousse de ciocolată

Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o adaugi în crema de cafea. După omogenizare, transferi compoziţia în forme individuale pe care le introduci în frigider câteva ore.

FOTO: Shutterstock