Desertul de duminică: Tort cu cremă de unt
Nu trebuie să aştepţi o zi festivă pentru a prepara acest delicios tort cu cremă de unt şi pepene.
Ai nevoie de
Pentru blat8 ouă8 linguri ulei8 linguri zahăr6 linguri făină2 linguri cacao1 praf de sarePentru cremă300 g unt moale400 g zahăr pudră1-2 linguriţe esenţă de vaniliedulceaţă de vişine3 felii pepene verde12 felii pepene galben1 plic tort-gelee transparentfulgi de ciocolată albă
Cum se prepară tortul
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi torni uleiul în fir subţire. Încorporezi făina amestecată cu cacaua, apoi adaugi albuşurile, cu mişcări uşoare de sus în jos. Torni blatul într-o formă de tort tapetată şi-l ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit, îl tai în trei felii egale.
Pentru cremă, mixezi untul cu zahărul pudră până când capată o consistenţă cremoasă. Adaugi esenţa de vanilie şi omogenizezi. Dai crema la rece 10 minute.
Tai o felie de pepene verde cubuleţe, scoţi sâmburii şi laşi la scurs. Întinzi jumătate din cremă peste prima felie de blat, o aşezi pe a doua, ungi cu dulceaţă de vişine, apoi aşezi cubuleţe de pepene. Aşezi ultima felie de blat şi îmbraci tortul în cremă de unt, păstrând o parte pentru ornat.
Pentru decor, porţionezi cu lingura de îngheţată sau cu o linguriţă biluţe de pepene galben şi verde, pe care le aşezi peste tort. Decorezi pe margini cu crema de unt rămasă şi torni deasupra tort-geleeul, preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pe margini presari fulgii de ciocolată albă. Dai tortul la rece minimum 3 ore.